QXL.dkArkiv

Annonce:

Derfor er vitaminer vigtige i din kost

Vitaminer er en vigtig del af vores daglige kost. Det har vi efterhånden fået proklameret af diverse medier og blade i hobetal. Hvorvidt det er muligt at opfylde kroppens behov ved almindelige måltider, er naturligvis op til hver enkelt person og de retter, der bliver spist. Man kan, uden omsvøb, lave retter, som indeholder de vitaminer og mineraler, der er nødvendige for kroppens gode helbred – det er blot langt fra alle, der får lavet sådanne retter i en stresset hverdag med familie og børn.

Derfor er vitaminer vigtige i din kost

Afhængig af de skiftende årstider får vi enten flere eller færre vitaminer. Sommerhalvåret er fyldt med solskin og dermed også en masse D vitamin, som vi får fra solens stråler. Mange danskere lever derfor, måske endda helt uden selv at være klar over det, med et D vitamin mangel i efteråret og vinteren grundet den markant lavere mængde daglig sollys. Hos langt de fleste er det ikke direkte farligt, men hvis man er ældre og ikke får nok D vitamin eller sollys igennem en længere periode, så kan det medføre skrøbelige knogler, humørsvingninger, tandforfald og meget andet. Hos unge og friske personer kan et D vitamin mangel forsage træthed og dvaskhed – mere end normalt. De fleste kender de situationer, hvor man føler sig lidt mere træt eller utilpas i vinterhalvåret.

Tilskud til din kost

Tilskud til din kost kan derfor være vejen frem, hvis du ikke får alt, hvad du behøver gennem den daglige kost. Her kan vitaminpiller være et fornuftigt supplement, og det behøver ikke være særlig dyrt. Du kan eksempelvis se veganske vitaminpiller lige her.

Daglige supplementer til måltider kan også være nødvendigt for gravide kvinder. De fleste, der har været eller er gravid, ved, hvordan kroppen bliver tæret og træt på ingen tid - og mere eller mindre uden grund. Det er hårdt for både mor og barn, når moderens krop er i underskud. Det kan derfor være en god idé at tilføje lidt ekstra vitaminer til gravide, når maven og fosteret vokser.

Næringsstoffer er elementære for både mor og barn, da begge nærer af indtaget hos moderen. Som gravid kan du vælge at købe multivitaminer til gravide, der er sikre for gravide at indtage og som samtidig tilfører kroppen det ekstra, der skal til for at sikre konstant vækst hos fosteret.