QXL.dkArkiv

Dette indhold er sponsoreret

Tre skøre ting, der er blevet solgt på auktion

Auktioner er altid spændende at følge med i. De seneste par år, er derfor alvor kommet gang i online-auktioner i Danmark, og mennesker fra hele landet byder flittigt på alle mulige forskellige produkter. Sommetider sker det, at der kommer et par sjove artefakter på auktion, og det giver ofte en del opmærksomhed til disse auktioner. Et eksempel her på var, da en Holger Danske statue i starten af 2010’erne blev sat på auktion. Her kunne man simpelthen anskaffe sig en tro kopi af den statue, der sidder i Kronborgs katakomber. Denne auktion samlede tv- og radioværterne Peter Falktoft og Esben Bjerre Hansen op, og startede en budkrig med forskellige mennesker i hele Danmark. Køb på auktion kan derfor være sjove at følge med i, og i denne artikel har vi fundet tre auktioner, der har trukket overskrifter i medierne i de sidste par år. Her skal man altså have den store pengepung frem, hvis man vil være med i budkampen om disse historiske artefakter. Læs med, hvis du vil se tre sjove ting, der er blevet solgt på auktion i dette årtusind.

Tre skøre ting, der er blevet solgt på auktion

Pavens Harley Davidson motorcykel - 352.000 kr.

Hvis du altid har drømt om en Harley Davidson motorcykel, så var muligheden for at få en helt speciel udgave af det populære brand på auktion for et par år siden. Ingen andre en den tidligere Pave Benedicts Harley Davidson motorcykel var nemlig på auktion for et par år siden, hvor samlere fra hele verden kunne byde på denne model. Der var naturligvis rimelig stor interesse for motorcyklen, der tidligere tilhørte Vatikanets overhovedet. Motorcyklen blev solgt for ikke mindre en 352.000 kr. på en auktion i Italien, hvor meget andet af Pave Benedicts ejendom også var til salg.

En gammel trappe til Eiffeltårnet - 766.000 kr.

Er man fan af arkitektur var det en meget speciel trappe på auktion tidligere i dette årtusind. Nemlig en af de originale trapper fra et af Frankrigs vartegn, Eiffeltårnet, var til salg på auktion i Frankrig. Det må alligevel være lidt fedt, at have den originale vindeltrappe fra Eiffeltårnet som en del af huset. Der var en del interesserede købere til den historiske trappe, da den blev udbud på auktion. Det endte med en lille budkrig, hvor trappen blev solgt for $113,000 dollars, der svarer til ca. 766.000 kr. Men så har man altså også et lille stykke af verdenshistorien i sin ejendom.

Violin fra det forliste Titanic-skib - 11.500.000 kr.

Et lille stykke af verdenshistorien kunne man i den grad også købe på en amerikansk auktion i 2010’erne, hvor en helt særlig violin blev sat på auktion. Dette var nemlig en violin, der var blevet hentet op fra det gamle skibsvrag, der engang udgjorde Titanic - skibet der forliste i 1917 og kostede utallige mennesker livet i ulykken. Violinen blev sat i udbud på auktion og endte med at sælge for hele 11,5 millioner kroner eller $1,7 millioner dollars.