QXL.dkArkiv

Annonce:

Top 4: Mest undervurderede antikke samleobjekter

Dette indhold er sponsoreret

Når det kommer til at samle på objekter, er der næsten ikke en grænse for, hvad man kan trække det til i dag. Med internettets fremkomst er det blevet meget nemmere for den almene borger - næsten over hele kloden - at sætte varer til salg og købe varer. Men det er ikke kun det. Det er også blevet langt nemmere at finde information om de varer, som man er interesseret i. På denne liste bringer vi en top 5 over de mest oversete og måske undervurderede objekter, som man kan samle på.

Top 4: Mest undervurderede antikke samleobjekter

Computere

Inden for elektronik er der i dag flere og flere, der vil betegne sig selv som interesserede eller måske endda nørdede. Elektronik er en utrolig stor del af vores hverdag, og det kan man ikke komme uden om. Derfor er ældre elektronik i dag et meget interessant objekt for mange samlere. Mange snakker eksempelvis om deres gamle Commodore 64, deres gamle hp computere eller noget helt tredje.

Sportskort

Noget som de fleste børn - i hvert fald drengebørn - kan nikke genkendende til at have samlet på, er sportskort. De er over det hele, og er tidsløst populære blandt børn og unge. Hvem har samlet de bedste fodboldspillere, baseballspillere eller noget helt tredje. Som lille var det meget “sjældent” og en stor oplevelse, hvis man var så heldig at have fået for eksempel Lionel Messi eller Ronaldo.

Men det er ikke kun børn, som samler på fodbold- og sportskort. Også mange voksne professionelle samlere finder kortene interessante. Man har i de seneste år set sådanne kort handlet for meget høje beløb, hvis disse er i god stand, er kort med ældre spillere, og er sjældne.

Plakater

Noget som mange familier og personer i dag nyder som pyntegenstand i deres hjem er plakater. Plakater kan give et personligt og farverigt præg på tilværelsen, og derfor tyer mange til denne løsning i for eksempel stuen. Men det er ikke kun æstetisk, at plakater har funktion. Plakater har nemlig også en meget høj samlerværdi, hvis der altså er tale om de rigtige. For eksempel er valgplakater fra 40’erne og 50’erne i nogle fællesskaber i meget høj kurs. Igen er der et princip om, at plakaten skal være eftertragtet, ældre og i god stand, for at den kan gå for meget.

Mønter

En ting, som vi alle har, men ikke skænker en tanke til hverdag, er mønter. Mønter fylder mindre og mindre i vores moderne samfund, der er i højere og højere grad bliver kontantløst. Men de rette mønter kan have en meget høj samlerværdi. Det gælder specielt for specialudgaver af mønter samt mønter, som ikke længere er i omløb. Her kunne for eksempel være tale om den gamle 2 øre, som går i en meget høj kurs.

Her var altså en liste over nogle af de mest undervurderede og oversete samlerobjekter - lige fra hp computere til gamle mønter.