QXL.dkArkiv

Annonce:

Sygdommen med de mange ansigter

Dette indhold er sponsoreret

Multipel sklerose, også kaldet sygdommen med de mange ansigter, er en kronisk, neurologisk sygdom i centralnervesystemet, som op omkring 16.000 mennesker lever med i Danmark. Hvert år diagnosticeres ca. 650 nye tilfælde af multipel sklerose. Symptomerne på sygdommen kan være mangeartede, men de mest almindelige symptomer er syns- og følelsesforstyrrelser og nedsat kraft i arme og ben.

Symptomerne ved multipel sklerose kan adskille sig meget fra person til person. Ligeledes kan de forekomme forskellige fra attack til attack. Det er når myelinet der omgiver nervefibrene bliver inflammeret, altså får betændelse, at multipel sklerose får sit indpas. Både i hjernen, hjernestammen og i rygmarven kan denne inflammation forekomme, og symptomerne afhænger af hvor inflammationen har sat sig. Forstyrrelser på synet, føleforstyrrelser og nedsat kraft i arme og ben er de mest almindelige symptomer ved multipel sklerose. Det opleves ligeledes at det kan være svært at koordinere kroppens bevægelser, dårlig balanceevne, problemer med at gå på toilet eller problemer med at tale.

Sygdommen med de mange ansigter

Redskaber til at lindre smerten

Når man oplever nedsat muskelkraft, eksempelvis som person med multipel sklerose, kan daglige aktiviteter såsom spisning og arbejde være utrolig trættende og uoverskuelige, fordi smerten kan have en demotiverende effekt. Brug af armstøtte ved statisk arbejde kan lindre denne smerte og demotivation. Den mekaniske armstøtte er fremstillet til dig med nedsat muskelfunktion - uanset om det er multipel sklerose eller anden kronisk sygdom. Den kan benyttes af personer, som har ensidigt statisk arbejde eller som har et ensartet bevægelsesmønster i arme og skuldre som et dagligt arbejdsvilkår - og som gerne vil skåne muskler og led mod nedslidning og overbelastning. Armstøtten kan ligeledes benyttes i dagligdagen til at overkomme de forskellige rutiner der måtte finde sted i løbet af morgenen eller aftenen. Det kan eksempelvis være klargøring af sit ansigt med makeup eller at få drukket sin morgenkaffe.

Sådan virker det

En mekanisk armstøtte kompenserer armens vægt på den måde, at du ved minimal kraft kan bevæge armen med stor horisontal og vertikal rækkevidde. Det er den lodrette bevægelseskompensation der kan medvirke til at gøre daglige ærinder mere enklere at udføre. Armstøtten kan monteres på et bord ved hjælp af et skruestik eller på en (køre-)stol ved hjælp af et beslag. Skruestikket har en bred munding, så det kan bruges på alle typer af borde, underordnet hvor bred bordet måtte være. Du kan ligeledes let frigøre den fra armstøtten, når du er færdig med at bruge den.