QXL.dkArkiv

Annonce:

Seks tips til indretning af soveværelset

Indretningen af soveværelset er et hovedbrud for mange. For hvordan er det lige, man forener komfort og æstetik i et indbydende og afslappende soveværelse? Der er mange aspekter lige fra sengevalg over belysning til vægpynt, der skal tages højde for, hvis man gerne vil opnå et soveværelse i balance. I denne guide stiller vi derfor skarpt på soveværelsesindretningen og giver dig seks tips til, hvordan du kan indrette dit soveværelse derhjemme. Læs med, og find inspiration til dit næste indretningsprojekt.

Seks tips til indretning af soveværelset

Indret dig til en bedre nattesøvn

Det absolut vigtigste i dit soveværelse er sengen. Sengens kvalitet har direkte indflydelse på din søvnkvalitet, og en dårlig søvnkvalitet kan få alvorlige konsekvenser for dit helbred. Derfor kan det anbefales at investere i en god og solid seng som en elevationsseng. En elevationsseng kan indstilles præcist efter dine præferencer, hvilket giver dig de bedste muligheder for at sove fantastisk. Elevationssenge er typisk enkle i designet og kan derfor passes ind i de fleste soveværelser. Desuden kan de fås i mange forskellige farver, så du kan vælge den, der spiller bedst sammen med det øvrige interiør.

Afslappet belysning

Ligesom i alle andre rum spiller soveværelsets belysning en meget stor rolle for rummets udtryk. Et soveværelse skal gerne afgive en behagelig og afslappende stemning, og du kan komme et langt stykke ad vejen med den rette belysning. Lyset i soveværelset skal være blødt og diffust, og det opnår du ved at installere en loftslampe, som er afskærmet hele vejen rundt. Det kunne f.eks. være en Eos fjerlampe, som ikke bare er smuk, men også giver rummet den varme og beroligende stemning, der skal være i et soveværelse.

Brug gulvtæpper

Når du indretter soveværelset, må de endelig ikke glemme gulvet. Du kan nemlig binde rummets indretning sammen med et smukt gulvtæppe. Samtidigt er det bare lækkert at gå på gulvtæpper, og det er ekstra smart at lægge et gulvtæppe i soveværelset, fordi du ofte har bare tæer, når du er i soveværelset. Du kan vælge at lægge et gulvtæppe for enden af sengen, eller du kan placere sengen oven på et stort gulvtæppe. Du kan også vælge at lægge to små gulvtæpper på hver sin side af sengen, så både du og din sengepartner får lov til at træde ud på et blødt gulvtæppe om morgenen.

Pyntepuder er tilbage

Pyntepuderne har været yt i et stykke tid, men inden for de seneste år har de gjort comeback. Pyntepuder kan fås i rigtigt mange varianter, og de udgør en god mulighed for at sætte et personligt præg på soveværelset. Hvis du eksempelvis går efter et enkelt og klassisk soveværelse, kan du vælge firkantede og ensfarvede puder, men det er også muligt at give rummet lidt kant ved at indrette med mønstrede puder eller puder i andre farver.

Vælg en afdæmpet vægpynt

Væggene i soveværelset skal selvfølgelig dekoreres, men vægpynten må gerne være lidt mere afdæmpet end i f.eks. stuen. Dette har igen at gøre med, at soveværelset helst skal udtrykke en rolig atmosfære, som du føler dig afslappet og godt tilpas i. Dette kan du opnå ved at vælge billeder uden skarpe kontraster eller pangfarver. I stedet kan du gå efter billeder i mere afdæmpede nuancer og med bløde motiver. Det kunne f.eks. være stregtegninger eller sort/hvid fotografier.

Indret med planter

Endelig kan du med fordel udstyre soveværelset med planter efter ønske. Planter er med til at give rummet liv og hygge, men faktisk kan nogle planter ligefrem være med til at forbedre din søvnkvalitet. Det gælder f.eks. lavendel, som er kendt for at sænke stressniveau og blodtryk, hvilket gør det lettere for dig at falde i søvn. En anden gavnlig plante er aloe vera planten, som afgiver ilt om natten og dermed skaber et bedre indeklima.