QXL.dkArkiv

Annonce:

Seks geniale måder at komme i form på

Karakter og elegance til væggene på et øjeblik

Seks geniale måder at komme i form på

Leder du en travl og stresset hverdag? Er du et karrieremenneske med stor K, der bruger alle sine vågne timer på arbejdslivet og firmaet, eller hvor du ellers arbejder? Så er der en chancer for, at du næppe har tid til meget andet end dit erhverv. Det kan forsømme ting som hobbyer, familie, venner og andre projekter, du er passioneret omkring. Det betyder også, at du sjældent får lov at slappe ordentligt af. Men vigtigst af alt, så kan din travle livsstil betyde, at du lever et usundt liv. Dels er der ting som angst og stress, der kan forekomme, når man arbejder for meget og sover for lidt. Dels kan man havne i en uheldig cirkel, hvor hurtige og usunde madløsninger bliver en del af hverdagen. Mest væsentligt er det, når det travle karrieremenneske ikke har tid til at dyrke motion. Motion er utrolig vigtigt for kroppens sundhed og din egen mentale sundhed og dit humør. Derfor bør du bestemt overveje at komme i gang med en form for motion, hvis det ikke allerede er blevet en del af din ellers travle hverdag. Men det er ikke altid nemt at finde ud af, hvad man skal lave for at komme i form, hvis man ikke har været vant til at dyrke motion. Motion kommer i hundrede forskellige former, og det er forskelligt, hvad der falder i folks smag. Er du en smule i tvivl om, hvor du skal starte henne, så er her seks geniale måder at komme i form på. Det kan være din start på at leve et sundere liv.

Motionsløb

Motionsløb er en genial og udfordrende måde at komme i form på. Det kan gøres på mange forskellige måder, og det er på mange måder en af de nemmeste måder at motionere på. Du kan starte med blot at løbe en tur et par gange om ugen i dit område. Men hvis du ønsker at blive udfordret lidt ekstra, så kan du presse dig selv ved at deltage i forskellige motionsløb. Disse kan løbes i forskellige distancer. Om du er til 5 kilometer, 10 kilometer, halv- eller helmarathon, så er der motionsløb til dig. Find en oversigt over motionsløb her. Før du ved af det, er du blevet bidt af en vild løber.

Tag i fitnesscenteret

En anden populær måde at være god ved sin krop er et medlemskab i et fitnesscenter. Et fitnesscenter giver en verden af muligheder for at få sved på panden. Her kan du hoppe op på kondicyklen, løbebåndet eller stairmasteren og få trænet din cardio. Ellers kan du give den gas med styrketræning med vægte og de mange forskellige træningsmaskiner, der som regel er at finde i et fitnesscenter. Sidst kan du skrive dig på et af de mange forskellige holdtræninger, hvor en veloplagt instruktør sørger for, at du får brugt kroppen.

Hop op på cyklen

Vil du gerne ud og se lidt af dit lokalområde, så er det veloplagt at hoppe på cyklen, når du skal motionere. Du kan eventuelt starte med at køre en lang tur på den cykel, du bruger i hverdagen. Men hvis du rigtig vil ud over stepperne på sadlen, så kan du investere i en racercykel og cykeludstyr. Her kan du udforske dine smukke omgivelser i hæsblæsende fart samtidig med, at du gør noget godt for din krop. En anden mulighed er at købe en mountainbike, hvis du bor i nærheden af skov eller bakket terræn. Dette er også en udfordrende og spændende måde at smide kalorierne på.

Fodbold

Er du typen, der nyder en god landskamp engang imellem? Sidder du klinet til skærmen, når der er Champions League-finale? Så er du sikkert glad for fodbold. Måske spillede du, da du var yngre, eller også har du aldrig spillet? Uanset så er det aldrig for sent at snøre støvlerne og komme i gang. Der er fodboldhold til alle aldre på alle niveauer, så hvis du tænker, at fodbold er noget for dig, så er det bare at komme i gang.

Zumba

Synes du motionsløb og cykelture lyder kedeligt? Hader du fodbold og alt, hvad der har noget med bolde at gøre? Så er der andre muligheder for dig. Hvis du holder af at fyre den af på dansegulvet og få sved på panden, så er dette faktisk også en måde at motionere på. I både fitnesscentre og diverse lokale idrætsforeninger har Zumba nemlig gjort sit indtog i stor stil. Det danseorienterede træningsprogram er et registreret varemærke, der kom fra Colombia i 90’erne. Er du vild med rytme og fart over feltet, så er Zumba helt sikkert noget for dig.

Orienteringsløb

Er du vild med at være i naturen og skarp til at orientere dig via et kort? Så er orienteringsløb måske noget for dig. Her løber du fra post til post i naturen, hvor det handler om at blive færdig hurtigst muligt. En god kondi og en god stedsans er guld værd, hvis du skal sejre i orienteringsløb.