QXL.dkArkiv

Annonce:

Sådan tager du et godt billede

Hvis man skal sælge en ting over internettet, kan man ikke komme uden om at bruge billeder. Sommetider kan det virke svært at tage et ordenligt billede og få det til at se professionel ud, men med meget få råd, kan du nemt få det til at se meget bedre ud.

Sådan tager du et godt billede

Gør baggrunden enkel

Hvis du for eksempel skal tage nogle billeder af en regnfrakke, skal du sørge for at gøre baggrunden enkel. Forskellen på et billede, der ser amatøragtigt ud, og et billede, der ser professionel ud, er ofte, at det professionelle billede er taget i et studie med en hvid baggrund. Og selvom du ikke har adgang til et studie, kan du for eksempel sagtens hænge din regnfrakke op på en hvid væg.

Skab en god belysning

Det næste, der er vigtigt for at få dit billede til at se godt ud, er belysningen. Tag dit billede om dagen, hvor der en god naturlig belysning, men vær heller ikke bange for at sætte nogle ekstra lamper op, så der kommer masser af lys på den ting, du skal fotografere. Belysning er et element som mange glemmer vigtigheden af, når de skal tage billeder af deres ting.

Placér tingen i midten af billedet

Noget andet, der kan få et billede til at se amatøragtigt ud, er, hvis tingen, der skal fotograferes, er placeret i siden, og man kun ser en del af den. Tager vi eksemplet fra før med regnfrakken, handler det om at få hele regnfrakken med på billedet ved at placere regnfrakken i midten af billedet med lige meget kant til alle sider.

Tag mange billeder

Hvis du bruger en hvid baggrund, en god belysning og placerer din ting i midten af billedet, er du godt på vej til at få dit billede til at se professionelt ud, men der er et godt råd, som alle fotografer bruger, og som måske er det vigtigste af alle: Tag masser af billeder! Mange mennesker, der ikke ved noget om fotografi, tager kun et, to, tre eller fire billeder. Men i virkeligheden skal du måske tage flere hundrede. Bare knips løs og kig så billederne igennem bagefter for at finde dem, du synes er gode, og slette alle andre. På den måde er du sikker på, at du til sidst står med et virkelig flot billede. Og det kan vise sig at blive vigtigt i forhold til at få en god pris for den ting, du prøver at sælge.