QXL.dkArkiv

Annonce:

Sådan sikrer du dig en god nattesøvn – find den rette seng

Søvn er vigtigt. Det kan de fleste blive enige om. Faktisk anbefales det, at man sover seks til otte timer i døgnet. Det skyldes, at hjernen har brug for at komme af med skadelige affaldsstoffer, som kun udskilles, mens man sover. Derfor er søvn vigtig. Og når man nu skal sove så meget, er det også vigtigt at have en god seng at sove i. Faktisk er sengen det møbel, du bør stille størst krav til, da en god seng også kan være med til at mindske risikoen for rygsmerter. Det kan dog være svært at gennemskue, hvilken seng der er den bedste. I denne artikel ser vi nærmere på, hvad du bør tage med i overvejelserne, når du skal ud at købe en ny seng.

Komfort er vigtig

Også topmadrassen er vigtig, når du skal investere i en ny seng. Eftersom topmadrassen ligger øverst i sengen, er det også den, din krop er i kontakt med hele natten. Derfor skal du vælge en topmadras, der passer til din kropstype. Det anbefales at vælge en topmadras i latex eller memoryskum. En topmadrasser i latex er kendetegnet ved god fasthed. Den giver god støtte, samtidig med at den er trykaflastende. En latex-topmadras er desuden meget behagelig at sove på hele året rundt, da den er åndbar, hvilket betyder, at den ikke bliver påvirket af din kropsvarme. Det modsatte gør sig gældende med en topmadras i memoryskum. Memoryskum påvirkes nemlig af kroppens temperatur, og topmadrassen bliver derfor blødere, når man afgiver varme. De steder, hvor din vægt skaber ekstra belastning – eksempelvis ved hoften og skulderen – vil din krop synke lidt ned i madrassen. Med en topmadras i memoryskum får man altså en trykaflastende topmadras, da den tilpasser sig den sovendes kropstilling. En madras med memoryskum anbefales særligt til folk med rygproblemer.

Vælg topmadras med omhu

Når du skal lave din billedvæg, er det en god idé at placere alle billederne på gulvet foran væggen. Det giver dig en bedre fornemmelse af, hvordan billederne fungerer sammen, og du undgår dermed at slå huller i væggen tilfældige steder. Før du hænger dine billeder op, bør du overveje, hvilken stil du er til. Der er nemlig utallige måder at skabe fine billedvægge på. Hvis du eksempelvis gerne vil skabe et tilfældigt look, kan du hænge billederne op på hele vægfladen uden nogen form for orden. Hvis du derimod foretrækker et mere stringent udtryk, kan du vælge at placere dine billeder lineært og holde samme afstand mellem dem. En anden mulighed er at fokusere mere på farver. Du kan blandt andet lade din billedvæg spille sammen med din øvrige indretning ved at lade farverne i din billedvæg komplementere farverne på møblerne i rummet. Du kan også vælge at holde billedvæggen i samme nuance, så de forskellige plakater tilhører samme farveskala. Det kan være med til at skabe en rolig stemning, hvis der ellers sker meget i rummet.

Juster din soveposition med en elevationsseng

Hvis du gerne vil have mulighed for at kontrollere og justere din soveposition, er en elevationsseng måske den bedste løsning for dig. På senge-testeren.dk kan du finde en omfattende guide, som indeholder test af de bedste elevationssenge på markedet. Desuden får du gode råd og vejledning i forhold til at vælge den rigtige madras.