QXL.dkArkiv

Annonce:

Sådan kan du spare penge i din virksomhed

Hvis man laver sin research, så er der mange områder, hvor man kan spare en del penge, især hvis man er indehaver af en virksomhed. Hvis man er nyopstartet, så kan man overveje at investere i brugt inventar, da man derigennem ofte kan få mest værdi for pengene.

Sådan kan du spare penge i din virksomhed

Systematisering og budget

Der er mange ud- og indtægter i en virksomhed, og det kan være utrolig besværligt at holde styr på dem alle sammen, især hvis man er en enkeltmandsvirksomhed. Derfor kan det være en god idé at investere i en ekstern ressourceplanlægger, som kan holde styre på virksomhedens ressourcer uden man selv skal tænke for meget over det. Et godt bud på dette er at overveje en ERP-løsning som kan give et fuldt overblik over en virksomheds processer og derved mindske ressourcespild.

Det er en absolut nødvendighed at en virksomhed har overblik over ud- og indtægter, så budgettet kan planlægges nøje, og man derved sørger for, at der ikke bliver spenderet unødvendige summer penge. Det gør det også lettere at finde områder hvorpå man kan spare, hvis nu at budgettet strammer i enkelte perioder. Grundlæggende skal man altid holde regnskab, da man ellers hurtigt bliver fuldstændig overvældet. Det er lettest at finde systemer som kan gøre det sure arbejder for en, så man selv kan fokusere på at arbejde i stedet.

Noter dagens gøremål

Både nyopstartet og erfarne virksomheder kan have enorm glæde af at notere arbejdsdagens gøremål. Ofte lægger man ikke selv mærke til, hvad man bruger dagens timer på, men ved at notere dem, kan man skabe sig et større og lettere overskueligt overblik over hvad man bruger arbejdstimerne på.

Det er en god idé at gøre dette løbende over flere uger, så man kan skabe sig et så realistisk billede som muligt. Formålet med dette er, at man højst sandsynlig finder områder hvorpå man kan spare timer, og de fleste virksomhedsejere kan nok nikke genkendende til, at tid er penge. Hvis det er muligt at frigøre en time ekstra i løbet af ens arbejdsdag, så er det i gennemsnit 30 timer ekstra om måneden, hvor man kan nå utrolig mange ting.