QXL.dkArkiv

Annonce:

len nedenfor er udarbejdet sammen med Re Collection og Pejseringen. Artiklen kan indeholde betalte links

Sådan indretter du stuen på bedste vis

Sådan indretter du stuen på bedste vis

Når det kommer til indretning, findes der ikke nogen indretningsbog fyldt med regler. Du må indrette dig, præcis som det passer dig bedst, i din bolig. Dette er fantastisk, og det er nemlig også det skønne ved boligindretning. Du får således mulighed for at få din personlighed til at skinne igennem via din måde at indrette på. Vær kreativ, således du føler dig godt tilpas i din bolig. Vælg den stil, der afspejler dig som person. Dette giver den indretning, du altid har ønsket. Når det så er sagt, kan der næsten være for mange muligheder. For hvordan starter du lige? Vi giver dig tips til, hvordan du kan indrette din stue.

Farver skaber stemning – bring farverne ind

Selvom det at sammensætte farver er blandt noget af det sværeste ved indretning, bør du ikke undgå det. Farver skaber nemlig stemning, og det er derfor en yderst god idé at bringe farverne ind i stuen. Vælg en række farver, som du ønsker at lade gå igen i indretningen. At selektere fem farver, der går flot sammen, er perfekt. Du kan f.eks. vælge råhvid, beige, lysebrun, brun og lilla sammen. Du kan også vælge en dyb mørkeblå, marineblå, lyseblå og grå. Ellers er gul, mørkeblå, lys orange, grå og mørkegrøn også flotte sammen.

Med de udvalgte farver kan du vælge design møbler, der passer dertil. Lad stoffet fra sofaen være en af farverne, og sammensæt det med pyntepuder, plaider og gulvtæpper i andre af pallettens farver. Dette giver en sammenhæng i rummet, der virkelig ser flot ud.

Skab et omdrejningspunkt i stuen, og skab balance

Det er ideelt at skabe et omdrejningspunkt i stuen. Dette skaber balance og giver rummet dybde. Omdrejningspunktet fanger opmærksomheden, skaber stabilitet og er visuelt behageligt. Naturlige omdrejningspunkter er TV, brændeovne, arkitektoniske elementer, udsigter og kunststykker. Mulighederne for valg af omdrejningspunkter er altså mange. Vælger du at gå med brændeovnen, vil dette også skabe en god stemning i rummet. Se mere her omkring brændeovne, der virkelig tilføjer hygge og varme til stuer.

Belysningen har en stor betydning for rummet

Slutteligt har belysningen også en stor betydning for rummet. Du skaber en stemning med belysningen. Er det muligt at bringe naturligt lys til stuen, er dette klart en fordel. Kombiner gerne loftslamper og bordlamper. I loftet i stuens midte bør du placere en loftslampe, som lyser i alle retninger. Ved rummets to vigtigste siddepladser er det en fordel at placere to bordlamper. På denne måde får du oplyst rummet godt – og kan skabe en hyggelig stemning om aftenen.