QXL.dkArkiv

Annonce:

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med virksomhederne Trademax og Erfa Inventar. Betalte links kan forekomme i artiklen

Sådan indretter du bedst dit hjemmekontor

Sådan indretter du bedst dit hjemmekontor

At arbejde hjemmefra er for mange en kæmpe frihed. Det kan netop være muligheden for at få familielivet og arbejdslivet til at gå op i en højere enhed. Uanset om du arbejder hjemmefra et par gange om måneden eller permanent, kræver det en god indretning. Du skal nemlig skabe så god en arbejdsplads som overhovedet muligt. Dette giver dig de bedste rammer for at udføre arbejdet derhjemme, hvilket er vigtigt. Færre distraktioner, stor kreativitet og komfortable arbejdsstillinger er et udpluk af de ting, du bør fokusere på i hjemmekontoret. Vi giver dig gode råd til at indrette dit hjemmekontor på bedste vis.

Indret gerne med mulighed for variation

Når du vælger møblerog indretning til hjemmekontoret, gælder det om at skabe variationsmuligheder. Specialdesignede og dyre møbler er ikke nødvendigvis de bedste møbler. I stedet skal du indrette dig fornuftigt, således du får arbejdsro og god ergonomi. Vælg et bord, hvor du let og hurtigt kan indstille bordhøjden. Bordet skal også have plads til skærm, mus, tastatur samt plads til fralægning på begge sider af computeren. Dine arme skal gerne kunne hvile foran tastaturet – hvor hele underarmen understøttes ved brug af mus. Undgå lysrefleksioner ved at vælge en mat overflade.

Ligesom bordet skal arbejdsstolen også kunne indstilles. De bedste stole kan indstilles både i højden og dybden. Sørg for at betrækket ikke er glat, og vælg gerne en stol med vippefunktion. Det er også vigtigt at have god støtte til din lænd i stolen. Ved valg af computerskærm bør du ligeledes have lette indstillinger i tankerne. Du skal kunne regulere skærmens hældning, retning, afstand og højde. De mest fordelagtige tastaturer er adskilte fra computerskærmen. Herved kan du nemlig indstille afstanden og højden, så den passer til dig. Sørg for, at der maksimalt er tre centimeter fra bordpladen til den tredje række på tastaturet.

Den rette belysning og opbevaring er vigtig

Et kontor er selvfølgelig bedst, hvis du sørger for god opbevaringsplads. Mange dokumenter, papirer, mapper, notesblokke, penne, klips, tape og lignende følger med, når man arbejder hjemme. Dertil kommer også printeren og eventuelle bøger. Opsæt gerne stålreoler, der fungerer som den perfekte opbevaring. Når indretningen er på plads, er det tid til at tilpasse belysningen. Placer ikke loftslyset direkte over din siddeplads – dette kan give trælse refleksioner.

Du bør heller ikke placere skærmen direkte med ryggen eller ansigtet mod vinduet. Dette kan nemlig også give spejlinger og refleksioner. I stedet bør du sørge for både at have bordlamper og loftslys, så du kan regulere lyset efter behov.