QXL.dkArkiv

Annonce:

Sådan gør du dit badeværelse mere funktionelt

Denne guide er dedikeret til badeværelset, nærmere bestemt indretning af badeværelset. Indretningen betyder nemlig rigtigt meget, ikke bare for rummets visuelle udtryk, men også for badeværelsets funktionalitet. Med det rigtige interiør kan du opnå et badeværelse, som både er æstetisk, og som fungerer helt optimalt. Læs med her, og find inspiration til indretningen af dit badeværelse.

Sådan gør du dit badeværelse mere funktionelt

Smart belysning på badeværelset

En anden yderst funktionel tilføjelse til badeværelset er en smart belysning. Hvis du installerer smart belysning på dit badeværelse, vil du kunne styre lyset ved hjælp af en fjernbetjening eller en app. Det giver dig mulighed for at skrue op og ned for lysstyrken samt at ændre lysets farvetemperatur. Skal du barbere dig eller plukke øjenbryn, kan du vælge et skarpt, hvidt lys, og hvis du senere skal have et afslappende karbad, kan du skrue ned for lyset og give det en varmere, mere beroligende farve. Lyset betyder rigtigt meget for stemningen i et rum, og med en smart belysning på badeværelset kan du selv vælge præcis den stemning, du gerne vil have.

Minimer rengøringen

De fleste sætter pris på et rent badeværelse. Alligevel er det langt de færreste, der bryder sig om at gøre rent. Derfor kan du få stor glæde af badeværelsesinteriør, der holder sig selv rent. Det lyder utopisk, men det findes faktisk i dag. Ved at nanobehandle glasset i brusevægge og brusedøre kan man nemlig gøre glasset afvisende over for det kalk, der er i vandet. Dette vil gøre rengøringen og vedligeholdelsen langt nemmere. En bruseniche i nanobehandlet glas vil ikke bare være ren, den vil også give badeværelset et minimalistisk og eksklusivt look. Glassets gennemsigtighed vil desuden åbne rummet op, så det kommer til at synes større, end det reelt er.

Læs også: Skab et moderne badeværelse med elegante brusevægge

Effektiv vandafledning

En dårlig vandafledning i brusenichen vil på sigt medføre fugtskader i gulvene og væggene omkring brusekabinen. Derfor er det meget vigtigt, at man tænker over vandafledning, når man indretter badeværelset. Sikkerhed og effektivitet kan kombineres med æstetik i et gulvafløb placeret mod væggen i brusekabinen. Grundet en dansk opfindelse er det i dag muligt at placere afløb helt op langs væggen uden at risikere vandskader i vægkonstruktionen. Dette skaber god balance i brusenichen, og det betyder, at brusekabinen ikke skal have fald fra alle fire sider, sådan som den skal, hvis gulvafløbet er placeret i midten.

Indret rengøringsvenligt

Selvom brusekabinen er nanobehandlet, kommer du dog ikke uden om at skulle gøre badeværelset rent engang imellem. I den forbindelse kan du spare dig selv for en masse tid og arbejde, hvis du tænker over at indrette badeværelset rengøringsvenligt. Dette betyder for eksempel at bruge glatte overflader, dvs. glaserede fliser eller vinyl. Et andet tip til at opnå et praktisk badeværelse er at skabe plads rundt om møbler og sanitet, så du nemmere får alt skidtet med, når du gør rent. I samme boldgade kan du gå efter sanitet med enkle former, dvs. uden for mange hjørner, kanter og indhak, som besværliggør rengøringen.

Funktionel opbevaring

Badeværelset er ofte hjemsted for et væld af sæber, cremer, barbergrej og mange andre produkter. Hvis de skal være på badeværelset, uden at rummet bliver rodet og kaotisk, får du brug for nogle effektive opbevaringsløsninger. Det kunne f.eks. være akrylæsker til kosmetikprodukter eller et marmorskrin til smykkerne. Til opbevaring af de lidt større ting som f.eks. håndklæder kan du hænge et par flotte hylder op. Dette vil både være praktisk og meget dekorativt. Opbevaring af sæber, shampoo og balsam kan ordnes med en sæbehylde i brusekabinen. I den sammenhæng ville det være en lækker detalje, hvis sæbehyldens materiale og design matchede selve bruseren og afløbet. På den måde forener du funktionalitet og æstetik inde i selve brusekabinen.