QXL.dkArkiv

Annonce:

Sådan får du råd til dit næste projekt

<

Er du lidt af en gør-det-selv-type, og elsker du at planlægge og udføre forskellige projekter, store som små, så ved du sikkert, at det ofte kan koste mange penge at være en idérig handyman. Ligegyldig om du skal i gang med en større renovering af huset, en tilbygning til sommerhuset eller et nyt legehus i baghaven til de mindste, så koster det penge at udføre byggeprojekter. Har du ligesom de fleste mennesker ikke nok penge på bankkontoen til at kunne finansiere større renoverings- eller byggeprojekt helt selv uden nogen former for økonomisk hjælp, så læs med her. I denne artikel præsenterer vi dig nemlig for forskellige måder, hvorpå du kan få tilskud og hjælp til at finansiere dit næste projekt. Vi giver dig desuden et overblik over, hvad der bedst kan betale sig for netop dit byggeprojekt.

Sådan får du råd til dit næste projekt

Tilskud

Handler din renovering af huset om at udføre en energiforbedring af din bolig, så kan du få tilskud til dit projekt. De fleste energirenoverende tiltag, som privatpersoner udfører i hjemmet, kan få økonomisk støtte, men hvor stort dit tilskud ender med at blive, bliver afgjort af, hvor meget energi der i sidste ende vil blive sparet, når du har gennemført energiforbedringen. Mange energiselskaber giver støtte til energibesparende projekter, og tilskuddene kan både være i form af økonomisk tilskud eller professionel rådgivning. Hvis du er rigtig heldig, kan du få både landsdækkende og lokale tilskud, så det er en god idé at undersøge sagen grundigt hos kommunen og dit energiselskab, inden du går i gang med projektet.

Fradrag

Hvis du har brug for professionel hjælp udefra til dit projekt, eksempelvis fra denne vvs virksomhed i Odense, skal du huske på det meget vigtige og brugbare fænomen ved navn håndværkerfradraget. Du kan få håndværkerfradrag for mange forskellige service- og håndværksydelser, som er udført i dit hjem eller dit sommerhus, og hvis du vil gøre brug af håndværkerfradraget, er det vigtigt, at du gemmer alle kvitteringer og al dokumentation for det arbejde, håndværkerne udfører.

Forsikring

Skal du reparere noget på huset, der er gået i stykker, skal du altid først tjekke, om din forsikring dækker. Alle husstande bør have en indboforsikring, som dækker husstandens ejendele. En indboforsikring giver dig nemlig erstatning for ejendele, der bliver beskadiget ved brand, hærværk eller vandskade.

Lån

Hvis ingen af disse muligheder kan bidrage til at finansiere dit næste byggeprojekt, så er der ingen anden udvej end at låne dig til pengene. Kontakt din bank, men undersøg også resten af markedet for at finde ud af, hvor det bedst kan betale sig for dig at låne. Der kan være stor forskel på, hvor meget de forskellige banker kan tilbyde dig.