QXL.dkArkiv

Annonce:

Sådan bliver det sjovere at lave lektier

Vi har alle sammen oplevet hvor kedeligt det kan være at lave lektier, men samtidig med dette, kan vi heller ikke bare lade være med at lave vores lektier, da det er vigtigt at dygtiggøre sig. For mange kan det med at få lavet lektier være rigtig udfordrende og tidskrævende, og for nogle kan der være behov for at søge ekstra hjælp. Hvis du ønsker hjælp til at få lavet dine lektier og få motivationen tilbage, så kan du med fordel undersøge lektiehjælp hos egmont. Søger du i stedet gode råd til hvordan du kan gøre din lektielæsning lidt sjovere, så læs med videre.

Sådan bliver det sjovere at lave lektier

Sæt dig nogle mål og sørg for at opnå disse

Det kan være svært at finde rundt i de forskellige lektier til de forskellige fag, og derfor kan man godt have en tendens til enten at have gang i for mange ting på én gang, eller helt droppe lektierne fordi projektet bliver for uoverskueligt. Her er det vigtigt at finde den rette balance og sætte dig nogle realistiske mål i forhold til, hvor meget du kan nå på den pågældende dag. Dette vil give mere ro og overskud, og når du opnår de mål du har sat dig, vil du få en følelse af tilfredshed i kroppen, som er med til at give dig mere motivation i forhold til at få lavet dine lektier.

Beløn dig selv

For at gøre det endnu sjovere at nå dine mål, kan du med fordel vælge at give dig selv en belønning. Her er det forskelligt hvad en god belønning er og helt op til dig hvad du synes er en god idé. Et eksempel på en belønning kan være, at du giver dig selv lov til at et afsnit af en bestemt serie efter du har lavet et bestemt antal lektier. En anden idé kan være, at du belønner dig selv med snacks undervejs. Her kan det dog være en god idé med nogle lidt sunde snacks, da du skal sørge for at give noget god energi til hjernen, så du har nemmere ved at koncentrere dig.

Lav lektier sammen

Noget af det bedste du kan gøre for at det bliver sjovere at lave lektier, er at sætte dig sammen med en god ven eller veninde. På denne måde kan I hjælpe med at motivere hinanden. For at I selvfølgelig også får lavet noget, kan i for eksempel sige, at I skal arbejde produktivt i en time, hvorefter I må holde en lille snakkepause.