QXL.dkArkiv

Dette er sponsoreret indhold

Luk børnene med ind i hverdagens opgaver

Børn skal have lov til at være børn. Det er en af de vigtigste ting at huske på, når du skal opdrage dit barn. Deres tid med beslutninger og voksensager skal nok komme. Af den grund betyder det ikke, at de ikke kan blive indviet i mange af de hverdagsopgaver, som du tager dig af som forælder. Rigtig mange børn er meget nysgerrige efter at deltage i de opgaver, som du foretager dig, og der er ingen grund til at afvise dem, når de viser interesse. Det du lærer og viser dem i en tidlig alder, vil følge dem ind i deres teenage- og voksenliv.

Luk børnene med ind i hverdagens opgaver

Tag barnet med i køkkenet

Et af de mest oplagte steder at lade dit barn deltage, er i køkkenet. Det er faktisk de fleste børn, der gerne vil hjælpe med maden. Når maden står på bordet, kan de nemlig stolte få lov at sige, at det her har de lavet eller hjulpet med. I køkkenet er det nemt at give dine børn en succes, og det er noget, som de vil tage med sig fremover.

Der er flere måder, hvorpå du kan lukke dem ind i køkkenopgaverne. Du kan lade dem være med til at lave selve maden, hvis de er store nok til dette, eller du kan placere et legetøjskøkken med legemad, hvis dit barn er lidt yngre og ikke kan holde på en kniv og lignende. Legetøjs mad findes i flere forskellige materialer og former. Det mest populære er træ mad, fordi det er som regel er sundere for dine børn. Desuden holder det ofte også bedre til bidemærker og vild leg.

Byggeprojekter og lignende er et hit’

Et andet sted hvor du uden problemer kan lade dit barn hjælpe med opgaverne, er hvis du står med større eller mindre byggeprojekter - alt med måde selvfølgelig. Hvis du skal have malet et rum eller hængt billeder op, er der ingen problemer i at lade dit barn hjælpe. Særligt er det en god ide at lade dem hjælpe, hvis det er på deres værelse, at der skal laves om. Det giver en ubeskrivelig stolthed hos dem, at de kan erkende, at de har hjulpet med at indrette og lave deres eget værelse. Går det galt, kan du altid tage over eller rette til, så hvorfor ikke lade dem være med? I sidste ende gavner det både dig og dem.