QXL.dkArkiv

Annonce:

Landinspektør; et eftertragtet fagområde

Mange er ikke helt bevidste om en landinspektørs egentlige opgaver i dagligdagen. Man har måske set en landinspektør stå og måle med sit apparat, men man har ikke helt forstand på hvad deres arbejde går ud på.

Her får du en gennemgang af landinspektørens uvurderlige opgaver og årsagen til hvorfor der er så lav en arbejdsløshed blandt landinspektører.

Landinspektør; et eftertragtet fagområde

Hvad er det de måler?

En landinspektør har et særdeles alsidigt job og varetager opgaver af forskellig art. Opgaverne drejer sig oftest om opmåling, kortlægning og juridiske spørgsmål vedrørende eksempelvis ejendomsforhold, lokalplaner eller miljøvurdering.

Landinspektøren arbejder generelt i et krydsfelt mellem skrivning af dybdegående rapporter og praktiske udendørsopgaver i form af diverse målinger.

Disse målinger kan bl.a. bestå af naturovervågning med videooptagelse, volumenberegninger eller laserscanning. Alt sammen praktiske og tekniske opgaver som er nødvendige arbejdet med byplanlægning, ekspropriation eller tinglysning.

Men hvordan bliver man landinspektør? Er du nysgerrig på arbejdsfeltet, måleinstrumenterne og det anerkendte arbejde de udfører, så kan du søge mere viden online.

Hvor kan landinspektøren hjælpe til?

Hvad enten du er bygherre, landmand eller offentlig myndighed, så vil du ofte støde på udfordringer, hvor det kræver en landsinspektørs kundskaber at hjælpe dig videre i processen.

Som landmand kan man have brug for opmålinger i forbindelse med retten til EU-støtte. Her er det landinspektøren der kommer ud til landmanden og foretager de nødvendige målinger af marken. Derudover rådgiver de også om eksempelvis landbrugslov.

Er du en del af en offentlig myndighed, og skal være med til at afvikle vej- og kloakprojekter, så kan landinspektøren være behjælpelig med målinger, miljøvurdering eller lignende.

Skal du som privatperson bygge et nyt hus eller en tilbygning, så kan landinspektøren også her hjælpe dig med at overholde reglerne i forhold til husets størrelse, afstanden til naboen eller naturmæssige forhold, der kan have betydning for den videre proces med dit byggeprojekt.