- QXL.dk Kom i gang med dit første køb af aktier
QXL.dkArkiv

Annonce:

Kom i gang med dit første køb af aktier

Invester fornuftigt og se opsparingen vokse

Kom i gang med dit første køb af aktier

En populær bemærkning blandt de, der er bidt af aktieinvestering, er at du taber penge, hvis du blot lader pengene stå på en opsparingskonto. Og det er rigtigt, at du faktisk taber penge over tid, hvis de blot står passivt på en konto, så der er noget om snakken - men det kræver selvfølgelig, at du investerer ud fra en fornuftig strategi!

Hvilken investeringsstrategi er fornuftig?

For det første skal du have styr på din strategi og ikke lade dig lokke at hurtige handler, for kurserne svinger hele tiden op og ned, selv for de stærkeste virksomheder på markedet. Derfor skal du se på det ønskede firmas generelle kurve over tid - flere år tilbage. Som privat aktiehandler skal du have is i maven og ikke bare sælge aktier hver og hveranden måned, da det er det lange stræk, der giver det sikreste afkast.

Det bedste er, at du ikke sætter alle æg i én kurv, hvilket vil sige, at du skal investere i godt op mod 20 forskellige aktier, hvis du vil se et solidt resultat. Du kan købe aktier løbende, og hvis det kniber med at få råd til alle de aktier, du synes ser lovende ud, kan du undersøge muligheden for at tage et billigt kviklån. Det er en god langtidsinvestering, så hvis kurserne se gode ud, eller hvis du er sikker på, at et forholdsvist nyt firma snart vil vokse sig stort, kan et lån til aktieinvesteringerne betale sig selv tilbage mange gange.

Hvilke aktier skal jeg gå efter?

Dette er lige så meget et spørgsmål om etik og præferencer, som om din egen forestilling om fremtidens samfund! Der er ikke nogen rettesnor, der kan fortælle dig, hvilke børsnoterede virksomheder, der på sigt vil være en ekstraordinær god investering. Men du kan holde dig opdateret om teknologiske landvindinger, politiske beslutninger og kulturelle opfindelser, som du tænker vil få stor betydning i fremtiden. Tror du, at fossile brændstoffer og plastik stadig er en del af verdensøkonomien og vores ressourceforbrug 30 år ude i fremtiden?

Du kan også vende blikket mod andre stater og globale virksomheder - er der særlige industrier, som klarer sig godt, fordi der er efterspørgsel på bestemte produkter eller ressourcer? Det gode ved aktiehandel er netop, at du kan udforske det globale markeds mange potentialer. Husk altid at tjekke valutakurser inden købet samt løbende at holde styr på nationaløkonomien i de lande, dine aktievirksomheder er baseret.