QXL.dkArkiv

Annonce:

Kan man bruge hurtigt internet til andet end at vinde online auktioner

Hurtigt internet er god til backup

Enhver auktionsbyder kan sagtens sætte sig ind i, at der i det sidste minut af en auktion begynder at være nerver på. Hvis der er andre mennesker, som også byder på den varer, man gerne vil have, stiger spændingen i takt med at sekunderne tæller ned mod slut. Det værste der kan ske i disse sidste afgørende sekunder er, hvis internetforbindelsen falder ud i det man giver sit slutbud. Men det kan også være brandærgerligt, hvis forbindelsen ikke er hurtig nok, og hvis forbindelses forsinkelse er høj. Hvis den er det, kan det betyde, at selve museklikket på budknappen på hjemmesiden kommer for sent frem til auktionshjemmesiden og derfor bliver ugyldiggjort.

Derfor er det afgørende med en god, stabil og hurtig internetforbindelse. Men der er også andre ting, som en hurtig internethastighed gør nemmere i hverdagen. Vi har samlet nogle punkter som eksempel og til inspiration. Læs med.

Streaming og gaming

I takt med at internettet spredes på verdensplan, bliver der udbudt nye tjenester, som kan nydes ved blot at have en computer og en internetforbindelse til rådighed. Gaming og streaming er to af de mest normale ting at bruge sit internet til og hastigheden er direkte forbundet med kvaliteten af indholdet og dermed oplevelsen. Des hurtigere internetforbindelse, du har, des bedre kvalitet kan du se en film i fra Netflix og des mere glidende afvikles det spil, som du har gang i. Disse aktiviteter har dog en begrænsning i udnyttelsen af din forbindelse.

Hvis du f.eks. har en super-hurtig forbindelse på 1000/1000 Mbit/s, skal du have tændt ca. 200 fjernsyn på én gang, som alle streamer Netlix HD på samme tid for at udnytte din forbindelse 100%.

Og det er her, at vores næste punkt kommer til sin ret.

Backup i skyen

En anden populær måde at udnytte sin internetforbindelse på er nemlig at tage backup i skyen. Backup er i sig selv ikke et nyt fænomen, men at det foregå online (i skyen) er en ny drejning, som blandt andet gør, at det er meget mere tilgængeligt for den brede befolkning. Der skal ikke længere rodes med harddiske og avancerede programmer for at sikre sine mapper, filer og billeder. Alt hvad man sikrer af data bliver sikret i kræft af, at det bliver sendt i skyen via en internetforbindelse til super-sikre og topmoderne datacentre.

Da backup i skyen foregår via internetforbindelsen, er det selvfølgelig vigtigt, at den er så hurtig som mulig. Des hurtigere forbindelsen er, des hurtigere kan der tages backup.

Kigger du efter en sky-tjeneste til backup, er det vigtigt at huske på, at de fleste sky-tjenester, som vi eksponeres for i medierne er fra USA. Grunden til at være skeptisk her er, at USA har mere lempelig privatlivslovgivning end f.eks. Danmark og Norge. Bor du i Danmark, kan det derfor være en stor fordel ved at vælge en dansk backup-tjeneste som Onlime - upload hastigheden er også markant bedre, fordi datacentrene ligger i nærheden og ikke på den anden side af Atlanten.

Sikkerhed på internettet

Generelt set er det meget vigtigt at værne om sin sikkerhed, når man færdes på internettet. Det er ikke kun vigtigt at have en god backupstrategi, hvis computeren går i stykker, det er også vigtigt at sikre sig med f.eks. Antivirus/Antimalware eller VPN. It-kriminelle opfinder desværre konstant nye måder at snyde almindelige borgere på over internettet, og derfor gælder det om at have sit værn oppe - og at det værn automatisk opdateres.

Det er som regel uventet, og når man er uopmærksom, at man bliver snydt. Og så er der ikke noget at gøre, før det er for sent. Måske var man i øjeblikket opmærksom på noget helt andet – f.eks. at vinde en online auktion.

Derfor: Har du allerede en god internetforbindelse, eller har du lige fået en, er det måske på tide at få fuldt udbytte af den.

Tak fordi I læste med.