QXL.dkArkiv

Annonce:

Hvorfor købe et Swiss made ur?

Mange tænker på schweiziske ure (Swiss made ure), når de tænker på kvalitet. Det er basal viden, at ure som er lavet i Schweiz, er ure af den højeste kvalitet. Urene er kendt for både at være flotte men også indeholde præcise urværker under skiven - hvilket også er noget af det, som gør, at prisen er lidt høj. Det var dog ikke altid, at schweiziske ure havde det ry, som de har i dag - men hvad har ændret sig?

Hvorfor købe et Swiss made ur?

Historien bag Swiss made ure

Det første ur blev lavet helt tilbage i det 16. århundrede af en tysk urmager. Det var også i Tyskland, der blev produceret de bedste ure i flere århundrede, hvor Frankrig og England efterhånden opnåede samme rygte. Det var faktisk først i det 19. århundrede, at Schweiz blev en seriøs konkurrent på det europæiske og globale marked for ure. Faktisk blev Schweiz så vigtig et land i urproduktionen, at de ændrede, hvordan man så urproduktion. I mange lande var man begyndt at producere kopier af de mest kendte ure fra Tyskland, Frankrig og England i store mængder og dårlig kvalitet. Schweiz begyndte i stedet at producere nyklassikere i højeste kvalitet, hvilket også gjorde, at kvantiteten af Swiss made ure var minimal. Fordi der var så få ure fra Schweiz, blev de hurtige eksklusive, og derved også mere værdifulde. Som markedet for Swiss made ure voksede, kom der med tiden flere og flere mærker. Hvor et af dem er Jaguar.

Hvem er Jaguar?

Jaguar Swiss made har været på det schweiziske marked siden 1938. De har især taget den schweiziske kvalitet til sig. De vægter styrke og elegance, hvilket også er symbolikken bag deres navn og logo. De tror på, at ure bør være af kvalitet og elegant design. For at opretholde deres kvalitetsstandarder er deres produktion af urene præget af godt håndværk og præcision. Det er også med til at bidrage til mærkets eksklusive ry. Selvom Jaguar Swiss made har stor respekt for de klassiske schweiziske ure som startede det hele, så vil de gerne være med til at forbedre det schweiziske ur igennem innovation og unikke designs. Hvis du gerne vil mærke Jaguars kvalitet selv, kan du finde et stort af deres Swiss made ure online.

Hvad er det specielle ved schweiziske ure?

Du ved, at schweiziske ure er de bedste ure på markedet, men hvad er det egentlig, som gør dem anderledes? Faktisk er ”Swiss made” ikke længere kun en reference til ure lavet i Schweiz, men også en kvalitetsgodkendelse. Der findes faktisk meget specifikke regler for, hvornår et ur er ”Swiss made”. Reglerne for urene har været der siden 1971 og har næsten ikke været blevet ændret siden. De 5 vigtigste regler er som følgende:

Hvis en urmager følger alle 5 punkter, er man sikker på at have et ur, som har samme præcision som alle andre schweiziske ure. Da urene er lavet med høj kvalitet i tankerne, forventes det også, at de kan holde hele livet - hvis ikke længere. Den lange levetid er også noget af det, som gør, at schweiziske ure holder deres værdi.

Hvad betyder ”cased up”?

Når schweiziske ure bliver produceret, skal selve urværket ned i urkassen på en bestemt måde for, at man må kalde det ”Swiss made”. Grunden til, at der er regler om urkassen, er, at hvis selve urkassen ikke lever op til forventningen, kan det have stor indflydelse på, hvor godt urværket fungerer. Derfor bruger man forskellige typer af test til at finde ud af, om urets indre bliver påvirket af luftfugtighed, temperatur, tryk og lignende, når det først er blevet placeret i urkassen. Hvis de forskellige parametre skulle have indflydelse på urværkets præstation, kan uret ikke leve op til kvalitetstandarden. Fordi det er et krav, at uret er ”cased up” i Schweiz, betyder det, at uret ikke er Swiss made, hvis det er blevet samlet i et andet land - også selvom det overholder alle de andre regler.

Hvorfor skal 60% af produktionsafgifterne komme fra Schweiz?

Mindst 60% af urets komponenter skal være produceret i Schweiz. Mange mener, at procenttallet bør være højere, da der alligevel er så mange regler til de schweiziske ure. De mener, at hvis et ur er markeret med ”Swiss made”, så skal uret også være 100 procent lavet i Schweiz. Reglen om de 60% procent blev lavet for at beskytte de schweiziskes ure og sørge for, at størstedelen af produktionen forblev i Schweiz. Fordi firmaer har sværere ved at outsource deres produktion til billigere steder, forbliver produktionskosten høj. Fordi at produktionskosten er høj og forbliver høj, betyder det, at værdien af Swiss made ure holder. Der er dog bekymringer om, at diverse smuthuller i reglerne gør det muligt at lave billigere ure, som stadig er markeret med ”Swiss made”. Men regelmæssige stramninger i reglerne bliver lavet for at undgå sådan et scenarie. Hvis billigere ure kunne blive markeret med ”Swiss made”, vil mærket over tid miste sit gode omdømme.

Er Swiss made ure prisen værd?

Prisen på et Jaguar Swiss made er høj, dog ikke skræmmende. Men når man begynder at huske på den omfattende produktion bag hvert enkelt ur, begynder prisen at føles mere og mere fair. Du betaler faktisk mere for produktionstiden, når du køber schweiziske ure, end hvis du købte et normalt masseproduceret ur. Hvis du gerne vil have et ur i den bedste kvalitet, skal du også være villig til at betale ekstra. Der er en grund til, at Schweiziske ure bliver set som de bedste i verden. Der findes simpelthen ikke særlige mange urmagere i resten af verden, som tager urets kvalitet og produktion så seriøst. Du er altså sikker på at have et ur resten af livet, hvis du køber Swiss made.