QXL.dkArkiv

Sponsoreret indhold

Hvad koster et forbrugslån?

Hvad koster et forbrugslån?

Hvis du har overvejet at tage et forbrugslån, så har du sikkert også tænkt over, hvad det egentlig koster.

Der kan være stor forskel på, hvad forskellige forbrugslån koster. Et boliglån skal ofte betales tilbage henover 20-30 år, og det har ofte lavere renter og et lavt månedligt afdrag. Et billån skal oftes betales tilbage over max 10 år, men lånebeløbet er ofte lavere, end ved et boliglån, og derfor har det også forholdsvis lave månedlige renter.

Når det kommer til forbrugslån, skal det betales tilbage indefor kortere tid. Tilbagebetalingstiden er omkring 1-5 år, men det kommer an på, hvor du tager det, og hvor stort lånet er, samt din økonomiske sikkerhed.

Der kan også være andre ting, der påvirker, hvad et forbrugslån koster. Det er en rigtig god idé at have styr på ÅOP, renter og yderlige gebyrer. Det er nemlig forskellen i disse, der kan afgøre prisforskellen blandt de forskellige forbrugslån.

Læs mere herunder og bliv klogere på hvad et forbrugslån koster.

Hvad betyder ÅOP, renter og gebyrer?

Det kan være svært at gennemskue om et forbrugslån er dyrt eller billigt. Det er altid en god idé at kigge på de forskellige långivere, der findes, og sammenligne prisen på de forskellige forbrugslån, inden du ansøger om et lån.

Der kan nemlig være store forskelle i de renter og gebyrer, der er pålagt de udbudte lån. Af disse grunde er det smart at have kendskab til nedenstående udtryk. Så kan du blive bedre klædt på til at finde ud af, om lånet er billigt eller dyrt.

Renter og gebyrer

Der kan være store forskelle på, hvad renten ligger på ved et forbrugslån. Når vi snakker renter er det altså, hvad du betaler for at tage selve lånet. Det er en procentsats af det samlede beløb, du låner.

Renten skal oftest betales hver måned igennem lånets løbetid, og ligger gerne på omkring 1-5%.

Husk også at når vi snakker renter, at der er noget, som hedder renters rente. Hvis der bliver tilskrevet renter på dit lån, enten månedlig eller årligt, kan det betyde, at prisen på dit lån stiger. Er der rentetilskrivninger på lånet, skal du betale renter på tidligere rente og altså betale mere for det totale lån. Så husk at se på hvilke rentetilskrivninger der er på lånet, inden du tager det.

Inden du tager et forbrugslån, er det en god idé at kigge på, hvilke gebyrer du betaler for.

Ved nogle forbrugslån skal man betale for oprettelsesgebyr. Det gælder dog ikke alle lån, og eksempelvis størrelsen af dit lånebeløb kan have betydning for, om der er oprettelsesgebyr på lånet.

ÅOP

Når vi snakker ÅOP, er det en forkortelse for de årlige omkostninger i procent. Betegnelsen ÅOP står altså for alle de samlede årlige udgifter, der er ved et lån.

Det bruges ofte til at se på, hvad prisen på et låns er. ÅOP inkluderer renter, gebyrer og andre omkostnigner, der kan være ved lånet. Husk dog, at når du sammenligner ÅOP på forskellige lån, så skal du sørge for at løbetiden og lånebeløbet er identiske. ÅOP er er en god måde at sammenligne prisen på flere forbrugslån.

Har du styr på ovenstående begreber, så er du rigtig godt stillet til at kunne bedømme, om et forbrugslån er billigt eller dyrt.