QXL.dkArkiv

Annonce:

Gode råd til handel på netauktioner

Der er flere og flere dansker der handler på nettet, og særligt netauktioner er særdeles populære. Det største online auktionshus i Danmark er qxl.dk der har mere end 500.000 registrerede medlemmer. Men når du skal handle på netauktioner, er der flere ting du skal være opmærksom på. Her kan du læse nogle gode råd, der kan give dig en endnu bedre købsoplevelse når du går på auktion på nettet lige her.

Gode råd til handel på netauktioner

Gør dit hjemmearbejde

Før du begynder at byde på ting på en netauktion, er det vigtigt at du gør dit hjemmearbejde. Det er således en god ide at læse lidt mere om det du vil byde på. Kig på billederne grundigt af det du vil byde på, og se om der eventuelt er skader eller ridser. Normalt vil der være beskrevet hvis der er skader eller mangler, men det skader ikke at være grundig. Det kan også anbefales at du undersøger om der er priser på nettet på samme produkt, eller noget der ligner. På den måde kan du få en ide om prisniveauet, og måske også sammenligne med andre auktioner der har sammen genstand til salg. På qxl.dk er der hver uge over 400.000 varer under hammeren, så der er bestemt nok at vælge imellem, ligesom der er nok at vælge imellem når du skal finde det billigste lån.

Sæt et loft på dit maksimale bud

Det kan kun anbefales at du sætter et loft over hvor meget du vil byde på en genstand. Det betyder at du ikke bliver fanget af stemningen, og kommer til at betale alt for meget for en vare. Det kan også betyde at du ikke behøver at sidde at byde med helt til det sidste. Langt de fleste online auktionshuse tilbyder nemlig en funktion der betyder, at du kan indstille dit højeste bud, før auktionen går i gang. På den måde byder du på varerne automatisk, indtil du når dit loft

Bestem dit maksimale bud

Det er ikke ualmindeligt, at et bud kun starter et par minutter, før en genstand skal købes. Men for at undgå at skulle sidde på nåle og være til stede i dette sidste trin, kan du indstille et maksimumbud allerede før. Auktionshusene tilbyder en funktion, der giver dig mulighed for at bestemme dit højeste bud, også før auktionen, og derefter byder auktionshuset på dig, indtil du har nået dit loft - forudsat at der er en modpart, der byder dig. Så du undgår risikoen for at gå glip af en auktion og risikoen for at byde dig selv.

Følg med i net auktionerne

Hvis du f.eks. er på udkig efter en særlig sofa, designer bord, eller plade, kan det være en særdeles god ide, at følge med i med i net auktionerne. På den måde kan du få et overblik over prisniveauet, og følge med i hammerslagene. Det giver dig også et praj om hvornår du skal slå til, og lære dig mere om hvordan de forskellige varer og genstande handles.

Køb det du syntes om

Du kan naturligvis lave god indkøb på auktioner, men det er ikke så ligetil. Så hvis du ikke kan få solgt det videre med fortjeneste med det samme, er det vigtigt du kan lide det du har købt, og kan bruge det.