QXL.dkArkiv

Ekstra sundhed i hverdagen: Disse kosttilskud bør du købe ind i store mængder

Dette indhold er sponsoreret

Det er vigtigt for kroppen at få alle de nødvendige vitaminer og mineraler, for de fungerer som byggesten for vores krop, og er med til at sørge for, at vedligeholde den og forebygge diverse skader og sygdomme. Dog er det ikke alle, der får lige mange vitaminer og mineraler via kosten, og derfor kan det være nødvendigt med kosttilskud som et supplement til det mad, man spiser. Er du i tvivl om hvorvidt du får de nødvendige vitaminer - så læs med her, hvor vi giver dig tre bud på gode kosttilskud, som du med fordel kan gøre til en del af din hverdag.

Ekstra sundhed i hverdagen: Disse kosttilskud bør du købe ind i store mængder

Folinsyre - en del af dit DNA

Folinsyre - også kendt som folsyre - er et rigtig godt udgangspunkt til dig, der gerne vil sørge for at vedligeholde din krops produktion af de røde blodlegemer. Med andre ord kan du med et tilskud af folinsyre sørge for at vedligeholde din krops DNA. Folinsyre er en slags B-vitamin, og det er den type vitaminer, som bruges til at inte kroppen ved hjælp af dens blodbaner. Det lyder måske lidt kompliceret, men kort fortalt kan B-vitamin og folinsyre være med til at danne nye celler i kroppen. Hvis du opdager, at din smagssans eller din afføring er anderledes end de plejer, kan det være et tegn på, at du ikke får nok folsyre, og derfor kan du med fordel anskaffe dig folinsyre som tilskud til din kost. Dette kosttilskud anbefales desuden især til gravide, da det også kan være med til at forebygge blodmangel og for lav fødselsvægt ved nyfødte.

Multivitaminpiller eller specifikke vitaminer?

Der kan være stor forskel på hvilke mineraler og vitaminer, vi hver især har brug for som kosttilskud i dagligdagen. Langt de fleste vil være bedst tjent med blot at tage en multivitaminpille hver dag som et supplement til deres daglige kost, mens andre har brug for tilskud af bestemte vitaminer. Det kunne for eksempel være folin, kalk, jod eller selen. Disse vitaminer finder man typisk også i multivitaminpiller, men man kan naturligvis også få vitaminpiller, der indeholder netop den type vitamin, man mangler.

Jern, Magnesium og Zink er mere end grundstoffer

Du har helt sikkert hørt om jern, zink og magnesium i fysiktimen - men det er faktisk også en slags kosttilskud, man kan tilføje til sin daglige kost. Jern kan for eksempel, ligesom folinsyre, styrke dannelsen af de røde blodlegemer, hvilket især er anbefalelsesværdigt til gravide eller kvinder i menstruationsalderen. Zink kan være med til at styrke immunforsvaret, og magnesium er med til at styrke knogler og tænder og at fordele calcium rundt i kroppen.