QXL.dkArkiv

Annonce:

Derfor bør du blive bedre til Excel

Er dine Excel-evner og kompetencer mere eller mindre ikkeeksisterende? Der er ingen tvivl om, at Excel kan bruges til en lang række formål, og det gælder både i dit privatliv og i forbindelse med dit arbejde. Der er dog stadig mange mennesker, der har den holdning, at det ikke er nødvendigt at være god til Excel i dag. Har du det også på den måde, skal du bestemt læse med her i artiklen, hvor du vil blive præsenteret for forskellige gode grunde til, hvorfor du bør blive bedre til Excel.

Derfor bør du blive bedre til Excel

Smart regnearksprogram, der analyserer data systematisk

Excel er godt at kunne, da det er et rigtig smart regnearksprogram. Har du derfor et arbejde, hvor du har behov for at bearbejde og analysere data, kan du gøre det på en mere systematisk måde ved hjælp af Excel. Det kan tilmed komme dig til gavn i din hverdag, hvis du skal have overblik over en stor mængde data eksempelvis. Ved at kunne mestre Excel har du altså mulighed for at udforske data, der ellers synes uoverskuelige.

Særligt brugbart i forbindelse med budgetter

Det er især i forhold til budgetter, at Excel er godt at kunne, og budgetter bruges både i forbindelse med de fleste menneskers arbejds- og privatliv. Når det kommer til det arbejdsmæssige, anvendes budgetter som regel i relation til forretningsplaner, regnskab og så videre, mens du kan lave et budgetskema over din privatøkonomi med Excel. Dette kræver dog, at du har et godt kendskab til programmet, og har du ikke det, kan du for eksempel se dette Excel-kursus.

Lav et budgetskema nemt og hurtigt ved hjælp af Excel

Skal du have lavet et skema over dit budget, hvad end det er i relation til dit arbejds- eller privatliv, er Excel altså fuldstændig oplagt. Der er flere danske banker, der tilbyder deres eget budgetskema, som ofte hentes ned i Excel. Det vil derfor være pinligt, hvis du slet ikke ved, hvordan man bruger Excel. Du kan her i artiklen læse mere om, hvordan du nemt og hurtigt laver et budget med et budgetskema.

Excel bruges også i høj grad i det private

Der er mange, der udelukkende forbinder Excel med arbejdslivet. Det kan være, at man er sælger, hvorfor Excel er et vigtigt redskab til at holde styr på kunder og varer. Men Excel bruges altså også ofte i det private, når der skal være styr på forskellige aspekter af ens liv. Det kan for eksempel være økonomi eller fælles opgaver. Alt bliver ganske enkelt gjort mere overskueligt, når det fremgår i et Excel-ark, da det skaber struktur.

Det burde stå klart for dig nu, at Excel er et utroligt smart og brugbart værktøj, der kan bruges til mange aspekter af livet. Har du derfor stadig ikke helt styr på Excel, bør du bestemt tage et kursus, da det vil kunne gøre din hverdag nemmere inden for en lang række områder.