QXL.dkArkiv

Annonce:

Algebehandling: Beskytter dit tag og dine fliser mod alger

Alger er, hvor end de forekommer, aldrig et kønt syn. Uanset om det er på fortov, fliser, tage eller murværk er tilstedeværelsen af alger ofte medvirkende til, at et ellers flot og vel-holdt udendørsområde fremstår slidt og grimt. En algebehandling er derfor blandt andet en æstetisk løsning. En algebehandling fjerner algerne og sørger for at overfladen de fjer-nes fra, ser ud helt som var den nylagt eller nybygget.

Men fjernelse af alger er ikke blot for synets skyld. En algebehandling kan også være en investering i for eksempel et tags levetid. Alger og mos kan over en længere periode være medvirkende til nedbrydelsen af et tag, men disse fjernes skånsomt med en ordentlig al-gebehandling. Derudover vil et algefrit hus til en hver tid være mere salgbart, skulle man stå i den situation. En algebehandling er dermed ikke bare godt for øjet, men kan også være godt for pengepungen på længere sigt.

Algebehandling: Beskytter dit tag og dine fliser mod alger

Forskellige overflader, forskellig behandling

Der findes selvfølgelig forskellige algebehandlinger, alt efter hvilken type overflade der er tale om. Tagbehandlinger er som allerede nævnt vigtige for tagets levetid. Det er dog også vigtigt at vælge en behandling der både er stærk nok til at få bugt med algerne, men sam-tidig er skånsom nok til ikke at skade taget. Det er ofte en fordel at vælge en løsning der løses nede fra jorden. På den måde er der ikke nogen der skal op på taget, og dermed undgår du eventuelle ødelagte tagsten og andet.

Facader af forskellige typer kan også rammes af alger. Både facadens materiale og særligt størrelse bestemmer omstændighederne for opgavens løsning. Ved større facader, specielt facader i flere etager, er det ekstra vigtigt at algebehandlingen udføres af professionelle med det rette udstyr og som har styr på hvordan der skal gås til opgaven. En facadebe-handling af bygninger til beboelse kan forbedre områdets generelle indtryk, mens facader i erhvervsbyggerier vil fremstå mere ordentlige, og præsenterer et bedre indtryk af firmaerne i bygningen.

Sidst men ikke mindst kan fliser også rammes af alger. Er ens fliser fri for alger kan man med fordel vælge en algebehandling for at forebygge alger. Er ens fliser allerede ramt af alger og flisepest kan en algebehandling med fordel kombineres med en fliserensning. Hermed vil fliserne fremstå som nye og være bedre beskyttet med fremtidige alger. Som prikken over i’et kan man afslutningsvis få imprægnering af fliserne og spredt fugesand mellem dem for den ultimative algebeskyttelse.

Vælg en miljøbevidst algebehandling

Miljøbevidsthed har i dag spredt sig til de fleste dele af det danske samfund og algebe-handling er ingen undtagelse. Det er vigtigt at en algebehandling kun sker med algebe-kæmpelsesmidler som er godkendt af Miljøstyrelsen. Så lige meget om du gør det selv eller får professionel hjælp, er dette et punkt der skal overholdes. Med en miljøgodkendt algebehandling eller algerens bliver alle krav overholdt. Gør du det selv er det vigtigt at tjekke alle de midler du bruger. Det skal fremstå klart af etiketten at midlet er miljøgod-kendt. Kravene til algebekæmpelsesmidler er høje i Danmark, og der findes derfor få af sådanne midler på det danske marked.

Brug af midler der ikke er godkendte straffes typisk med bøder. Hyrer du et firma til op-gaven er det igen vigtigt, at du vælger et der lever op til miljøkravene – ikke blot af juridi-ske årsager. Benyttes der et middel til algebehandlingen der ikke er miljøgodkendt, er det ikke blot i strid med loven, men kan også medføre risiko for skader på din have og selv sundhedsrisici hos familie og naboer. I sidste ende ønsker du en skånsom algebehandling der kun er dårlig for algerne, noget der kun kan være sikkerhed for med et miljøgodkendt middel.