QXL.dkArkiv

Annonce:

3 gode grunde til at blive iværksætter, mens du studerer

Flere studerende drømmer om at blive iværksættere, men det kan ofte være svært at finde ud af, hvor man skal starte, hvad det kræver og om det overhovedet er muligt, mens man har travlt med studierne. Som studerende har du faktisk mange fordele, og det kan være en god idé at starte op, imens du er på dit studie.

3 gode grunde til at blive iværksætter, mens du studerer

Hvis du studerer og drømmer om at kaste dig ud i iværksætterlivet, når du er færdig med studierne, bør du stoppe op og overveje, hvorfor du ikke gør det med det samme. Der er mange, der har evnerne til at blive iværksættere, men venter på at tage springet, fordi de tror, det er mere belejligt, når eksaminerne engang er overstået.

Oftest er det ikke tilfældet. Mange iværksættere er startet med succes som studerende, og det er der flere grunde til.

Herunder får du 3 af dem.

#1: Du har en økonomisk fordel

Når du studerer får du økonomisk støtte fra staten i form af SU. Samtidig er du garanteret vant til ikke at have de højeste leveomkostninger. Det betyder, at du har en fordel, fordi du er garanteret en indtægtskilde, og du har samtidig ikke de samme forpligtelser, som du typisk vil have, når først studiet er gennemført.

Ofte vil du have få udgifter til dit private forbrug, og derfor behøver du heller ikke at generere noget stort overskud, før du har mulighed for at leve af det.

På den måde vil du kunne afprøve dét at drive virksomhed, uden det har særligt store konsekvenser for din økonomi. Dine udgifter bliver kun højere, når du er færdig med uddannelsen, og dine leveomkostninger stiger.

Hvis du ikke har styr det juridiske i forhold til registrering, så er det en fordel at få professionel advokatrådgivning. Det koster ikke meget, hvis du blot skal oprette en enkeltmandsvirksomhed og så er du sikker på, at din virksomhed er registreret korrekt i forbindelse med moms og lignende.

#2: Stift en virksomhed, der relaterer sig til dit studie

Hvis du studerer på universitetet, kan det være en god idé at stifte en virksomhed, der relaterer sig til dit studie. På den måde kan du eksempelvis bruge den, når du skal skrive din kandidatafhandling.

Gør du det, får du mulighed for at drive din virksomhed og bruge den som et konkret eksempel, når du skriver din kandidatafhandling. Det er naturligvis ikke alle studier, hvor dette kan lade sig gøre, men hvis du har muligheden for det, hvorfor så ikke gøre det?

Uanset hvad, så bør du lade være med at bilde dig selv ind, at du ikke har den nødvendige erfaring. Selvom du ikke har praktisk erhvervserfaring, vil du have nok erfaring til at prøve iværksætterlivet af.

#3: Du kan tilpasse din jobsituation efter endt studie

Når du er færdig med dit studie, får du ikke længere SU, og så skal du finde ud af, hvad der skal ske. Du har et godt udgangspunkt, hvis din virksomhed har omsætning. Måske kan du ikke leve af det, men kan i stedet finde et deltidsjob, hvor du kan supplere de penge, du tjener på din virksomhed.

Det kan også være, at din virksomhed kører så godt, at du kan gå fuldtid i egen virksomhed. På den måde har du brugt din studietid fornuftigt og skabt dit eget job, når du er færdig med at studere.

Hvis ikke virksomhedens økonomi er fornuftig, kan du altid lukke den igen, hvis du ikke kan se nogen anden udvej. Det vil forhåbentligt ikke have kostet dig meget at prøve – og så er du de erfaringer, du har gjort dig undervejs, rigere.
Det vil du med garanti kunne bruge til noget. Måske til at starte en ny virksomhed?