QXL.dkArkiv

Sponsoreret indhold

Skal dit fremtidige sommerhus være bæredygtigt byggeri?

Går du, og drømmer om et sommerhus? Og vil du gerne have, at sommerhuset både er holdbart og bæredygtigt bygget? Med træ får du et naturligt materiale, som kan holde i mange år. Læs her, hvordan du lettest får dit drømmesommerhus i træ – på en bæredygtig måde.

Skal dit fremtidige sommerhus være bæredygtigt byggeri?

Hvis du drømmer om et sommerhus, har du sikkert også gjort dig tanker om, hvilke materialer du foretrækker, at dit sommerhus er bygget i.

Byggebranchen står for en stor del af verdens CO2-udledning, og det er derfor ikke ligegyldigt hvilke byggematerialer du vælger, hvis du ønsker at bygge så bæredygtigt som muligt.

Hvordan kan man bygge mere bæredygtigt?

Det er uundgåeligt, at man i byggebranchen er nødt til at bruge både naturlige og kunstigt skabte byggematerialer for at bygge boliger til en voksende verdensbefolkning.

Der er dog i de senere år kommet mere fokus på at fremskaffe byggematerialer så bæredygtigt som muligt.

Her er træ blevet en større del af de brugte materialer i byggebranchen, og hvis man bruger certificeret træ i byggeriet, er det en mere bæredygtig løsning end cement og beton mv.

Faktisk så reducerer hver kubikmeter træ, som erstatter et andet byggemateriale, CO2-udslippet med hele 1,1 ton.

For at der kan være tale om et bæredygtigt bygget træhus, er det dog afgørende, at det er certificeret træ, som man bruger.

Den nok mest kendte certificering af træ er FSC-certificeringen.

FSC står for ”Forest Stewardship Council”, og er træ FSC-certificeret vil det blandt andet sige, at der i den skov træet stammer fra ikke bliver fældet mere træ end skoven kan nå at reproducere. Samtidig bliver der taget hensyn til dyr, planteliv og de mennesker, der arbejder med træfældningen.

Sådan får du et sommerhus bygget med bæredygtigt træ i Danmark

Mange sommerhuse i Danmark er allerede bygget i træ. Et træhus er nemlig ikke kun bæredygtigt byggeri, men giver også en stemning af at være tættere på naturen og giver et unikt udtryk i selve boligen.

Hvis du gerne vil have gang i processen med at bygge et bæredygtigt træhus, er der flere måder at gøre det på. Du kan selvfølgelig stå for det hele selv, men du kan også alliere dig med et byggefirma, som har erfaring med processen.

En dansk virksomhed med mere end 30 års erfaring med at bygge sommerhuse, træhuse, fritidshuse og helårshuse er Planet Huse. Her bruger man kun FSC-certificeret træ, og du kan selv vælge, om du vil bygge boligen selv med deres Medbyg-koncept, eller om du ønsker at købe et nøglefærdigt træhus.

Det behøver derfor slet ikke at være så uoverskueligt at få det sommer- eller fritidshus af træ, som du drømmer om.

Og med en bolig af træ, så ved du, at du får en bolig, der kan holde i mange år, og du samtidig har valgt et byggeri med så lav en klimabelastning som muligt.