QXL.dkArkiv

Annonce:

Tre gode råd til dig der kæmper med internettet

De fleste ved, hvor irriterende det er, når fredagsfilmen stopper lige midt i den mest spændende del. Når ungerne klager over, at Youtube ikke vil afspille videoer, eller når netbanken er uendeligt langsom. Der findes et par tips og tricks til, hvordan du undgår de irriterende situationer, og udnytter din tid bedst muligt, når du er online. Dem får du her.

Tre gode råd til dig der kæmper med internettet

Skift til fibernet

Den mest stabile internetforbindelse, der findes, er fibernet. Der er ingen vej udenom. En almindelig bredbåndsforbindelse kan fungere okay, men er I flere om at bruge internet, så er fibernet den mest stabile forbindelse, I kan få. Der er nemlig meget højere kapacitet på fibernet, hvilket betyder, at hastigheden ikke falder, når i er flere, der er online samtidig.

Fibernet har også den fordel, at der er samme hastighed på uploads og downloads. Det vil sige, at du kan hente og sende masser af data, uden at du mærker forskel, eller skal vente længe på at opgaven bliver udført.

Selvom det kan lyde som lidt af en omvæltning at skifte bredbåndsforbindelsen ud med fibernet, så behøver det ikke være en stor udskrivning. Der findes nemlig mange udbydere af billig fibernet, så der er god mulighed for at gøre en god handel.

Få styr på din router

Tip nummer to og tre handler om din router, altså den boks, der sender internetforbindelsen rundt i dit hus. Først og fremmest er routerens placering vigtig for styrken af din forbindelse. Det er vigtigt at den står centralt i huset, så den kan nå ud til alle rum.

Derudover er det en god idé at placere routeren højt oppe i rummet eller på overetagen. Routerens signal er nemlig rettet udad og nedad, så hvis den står lavt, risikerer du, at signalet aldrig når din enhed. Og så er det selvfølgelig bedst, hvis routeren kan stå så tæt på de enheder, der skal bruge dens signal, som muligt.

Det tredje tip er mere teknisk, men igen rettet mod din router. Mange routere har nemlig antenner, og de har også betydning for, hvordan din forbindelse sendes ud i rummet. Det handler om at prøve sig frem med retningen på antennerne, men her får du et par muligheder.

Antennerne sender signalet til siderne, når de står lodret. Men hvis du ligger en eller flere antenner i en vandret position, sender de signalet op og ned. Hvis du har flere etager, kan det derfor være smart at ligge en antenne ned, og lade en anden stå op. Så har du bedre chancer for at signalet når både stue- og førsteetagen.