QXL.dkArkiv

Annonce:

Stor interesse for LED belysning under Corona

I denne artikel ser vi nærmere på LED belysning og hvilke pærer der er de bedste. Derudover får du indblik i hvordan du finder det bedste belysning til dit hjem og hvad du skal være opmærksom på når du køber LED pærer.

LED pærer har været i vækst i mange år, da kunderne er skiftet fra glødetrådspærer og halogener til LED, da de skåner naturen og der er penge at spare.

Interessen for online salg steg på baggrund af Corona pandemien og ikke mindst inden for LED belysning hvor interessen har været mere end fordoblet i forhold til 2019.

Der blev brugt tid på hjemmeprojekter og under nedlukningen har der været rig mulighed for at få udskiftet lamper og pærer i store og små virksomheder.

Når du skal købe LED belysning er der ofte spørgsmål man ønsker svar på og vi vil kigge lidt nærmere på nogle af dem herunder.

Hvilken LED pære er bedst?

Der er mange forskellige slags pærer, med forskellige fatninger. Nedenunder finder du nogen af de bedste pærer inden for de mest brugte fatninger.

Den velkendte pære med lille fatning

En af de mest brugte i det danske hjem er E14 pæren også kaldet lille fatning. Pæren er ofte i natlampen i soveværelset eller i bordlampen i stuen. Den kommer i mange forskellige former og fås i forskellige styrker.

Bedste erstatning til glødepæren med E14 fatning er V-Tac 4W LED kertepære dæmpbarden giver et fedt old style look som passer ind i stuelampen. Udover det, er pæren dæmpbar og har en høj levetid på 30.000 timer.

Stor interesse for LED belysning under Corona

Den bedste E14 med et moderne look er V-Tac 4,5W LED pære Samsung LED chip som giver et godt lys til mange forskellige situationer. F.eks. passer den godt til sengelampen inde i soveværelset. Her får du igen en høj levetid og et mere koncentreret lys da den har en mindre spredningsgrad.

Stor interesse for LED belysning under Corona

Storebroren til E14, pæren med den store fatning.

Storebror til E14 er den velkendte E27, også kaldet stor fatning. Den er også velkendt i de danske hjem og bliver brugt mange lignende steder som E14 pæren. Den er findes ofte over spisebordet eller i standerlampen i stuen.

Bedste erstatning til glødepæren med stor fatning er V-Tac 4W LED pære kultråd, varm hvid den kommer med et flot lys som giver en smuk varm lyskulør. Den er dæmpbar og passer ind i lamper med stor fatning hvor man ønsker et flot og hyggeligt lys.

Stor interesse for LED belysning under Corona

Mest effektive pære er V-Tac 6,5W LED pære A60, E27 med sine 6,5 Watt formår den en lysstyrke på 1055lm hvilket giver 162 lumen per watt og svarer til en 75 Watt pære. Den kommer med en lang levetid, giver et flot lys og findes i flere lyskulører.

Stor interesse for LED belysning under Corona

Pæren med andefødderne, GU10 pæren.

Den mest brugte spotpære er en GU10 pære. Det er pæren med andefødderne som skal drejes lidt ind i fatningen. Man finder dem ofte i en loftslampe eller i køkkenet hvor de giver et behageligt men kraftigt lys. De findes med forskellige spredningsgrader hvilket giver et mere eller mindre fokuseret lys.

Bedste GU10 med høj spredning er V-Tac 5W LED spot, den kommer med behageligt lys og har en lang levetid. Den høje spredning giver en jævn fordeling af lyset. Den fås i 2 hvide lyskulører.

Stor interesse for LED belysning under Corona

Bedste GU10 med lav spredning er V-Tac 6,5W LED spot. Den lave spredning giver et fokuseret lys, hvor man kan oplyse specifikke sektioner af et område. Derudover bruger den alle sine lumen på det område hvilket får lyset til at virke skarpt. Den fås i forskellige hvide lyskulører og i en dæmpbar og ikke dæmpbar version.

Stor interesse for LED belysning under Corona

Den bedste GU10 pære til dæmpning er . Det er den mest valgte GU10 pære hvis der skal dæmpes. Udover at den er god til at dæmpe, kommer den med en høj RA værdi som betyder at den giver en god gengivelse af farverne.

Stor interesse for LED belysning under Corona

Kan jeg bruge GU10 i stedet for halogenpærer?

Ja, du kan nemt udskifte din halogenpære med GU10 fatning til en LED pære.

Du kan opnå en besparelse på op til 90% ved at udskifte dem til LED pærer, alt efter hvilken model du skifter til. Derudover får du også et bedre lys, som er mere stabilt og holder lys niveauet i længere tid. Levetiden er også en stor faktor, da LED pærens levetid er meget længere end den traditionelle halogenpære.

Det man skal være opmærksom på er om pæren skal kunne dæmpes. Nogle dæmpere kommer med et højt minimumsforbrug. Kommer man ikke over dette forbrug, vil pærerne ikke dæmpe korrekt. Hvis man vil være sikker anbefaler vi at man skifter dæmperen ud til en LED venlig dæmper.

Hvilke LED pærer med farve er bedst?

De fleste Smart/wifi pærer kan lyse flere former for hvidt samt mange forskellige farver. Smart Home pærer kan styres med en app som man installere på telefonen. Smart Home pæren er meget populære på børneværelset, til dem som er meget interesseret i smart teknologi eller til dem som ønsker en pære der kan det hele.

Den bedste Smart Home E14 – lille fatning pære er V-Tac 5W Smart Home LED pære. Den giver et behageligt lys, og ved at den hedder RGB+WW har man mulighed for at for at skifte mellem mange forskellige farver, men samtidig kan man styre lyskuløren fra varm til kold.

Stor interesse for LED belysning under Corona

Den mest solgte Smart Home E27 – stor fatning pære er V-Tac 10W Smart Home LED pære. Ligesom ovenstående kan denne også kontrollere farve og lyskulør, men til E27 fatningen.

Stor interesse for LED belysning under Corona

Begge pærer styres igennem Smart Life appen som fås på Google Play og Apple app store.

Via appen kan du også:

  • • Tænde og slukke.
  • • Dæmpe.
  • • Sætte timer på.
  • • Opsætte tænd og sluk tidspunkter.
  • • Styre lyset når du ikke er hjemme.
  • • Få pæren til at blinke.

Smart Home pærer er utrolig fleksible, da de fleste kan vise flere slags hvid, samt alle regnbuens farver. Så kan lyset tilpasses alt efter om der skal hygges med popcorn i sofaen, eller sættes gang i festen med farvet lys.

Hvordan finder jeg det bedste LED belysning til mit hjem?

Når du skal finde LED belysning til dit hjem er det vigtigt at kigge på forskellige værdier. Man kigger mest på lysets styrke, lyskulør og spredningsgrad. I nogle tilfælde er det vigtigt at kigge på RA/CRI værdien som viser hvor god pæren er til at skabe farve-gengivelse.

Trin 1 Hvad skal lyset bruges til og hvad ønsker jeg?

Trin 2 Hvilken fatning har lampen?

Trin 3 Hvilken lysstyrke ønsker jeg?

Trin 4 Hvilken lyskulør skal jeg bruge? – varm eller neutral eller kold?

Trin 5 Hvilken spredningsgrad skal mit lys have? – ønsker jeg specifikt oplyste områder eller meget spredt?

Trin 6 Har jeg brug for at have en høj farve-gengivelse?

Når du skal have nyt belysning til dit hjem skal du overveje hvor lyset skal bruges. Er det i køkkenet med madlavning, på hjemmekontoret, eller handler det om at skabe et hyggeligt hjørne som ser godt ud. Alle disse faktorer spiller ind når man skal vælge lys.

Lysstyrken betyder en del for rummet, og det er vigtigt med den rette lysstyrke. Alt efter rummets størrelse og hvad rummet skal bruges til kan det variere meget om der skal være 2 eller 5 pærer i rummet. En god tommelfingerregel er at en 60 Watts pære lyser med ca. 800 lumen – lumen er lysstyrken i LED lyset - og en 35 Watt halogen pære svarer til en 5 Watt LED spot.

Hvis man ønsker et hyggelig varmt lys vil det være det korrekte at finde en pære med en varm lyskulør. Hvis man derimod ønsker det mere produktive belysning kan man have det mere neutrale lyskulør.

Man skal ikke være bange for at kombinere de to ting, f.eks. i køkkenet kan man have neutral lyskulør over køkkenbordet men i loftet kan man supplere med en varm kulør så man kan have en mere hyggelig stemning i køkkenet efter madlavningen er overstået.

Spredningsgraden har også en betydning for hvor stor del af rummet man ønsker oplyst. En mindre spredningsgrad giver et specifikt oplyst område og omvendt en større spredningsgrad giver et meget større oplyst område. RA betyder hvor god farvegengivelse en pære har. En RA på 100 svarer til solens lys. En tommelfingerregel er at en standard LED pære har en RA på 80-85 men de kan fås op til det der hedder 95+, hvilket giver den bedste farvegengivelse.

Hvad skal man være opmærksom på med LED pærer?

Levetiden på pæren er en stor faktor for besparelsen. Desto længere levetid en pære har jo længere tid kan den holde. Længere tid mellem udskiftning af pærerne, betyder højere besparelse.

Sammen med ovenstående skal man være opmærksom på effektiviteten af en LED pære. Jo mere lys pæren giver, set i forhold til pærens forbrug, kan der også være penge at spare.

Derudover skal man være opmærksom på pærens størrelse. Hvis pæren ikke kan passe i lampen fungerer det ikke. Det er derfor altid vigtigt at få målt lampens pære størrelse eller kende den på forhånd.

Hvis der skulle være flere spørgsmål omkring LED lys er du velkommen til at kontakte MrPerfect.dk på shop@mrperfect.dk