QXL.dkArkiv

Dette indhold er sponsoreret:

Sådan vælger du den rette belysning til dit hjem

Sådan vælger du den rette belysning til dit hjem

Belysning er ofte noget, som mange overser indtil de sidste faser af ens indretning. Udvalget af belysningsmuligheder er enormt og kan hurtigt blive overvældende. Så hvordan vælger du den rette belysning til dit hjem?

Den rigtige belysning gør ikke kun alle rum i dit hjem mere indbydende og attraktive. Den forvandler rummet og skaber en bestemt stemning alt efter den valgte type af lys og pære. Desuden sørger lys helt generelt også for, at du har det bedre.

Belysning i dit hjem kan være så enkelt eller så sofistikeret, som du ønsker. I sidste ende handler det om at skabe den rigtige stemning og gøre det på en måde, så det passer til din personlige stil samt til formålet. Find din personlige stil på https://www.plusled.dk/.

Tips til valg af lys til forskellige rum af i hjemmet

Entré

Da en entré typisk er det mindst dekorerede område af et hjem, kan du overveje at bruge lys til at skabe en æstetisk appel. En god mulighed ville være grundbelysning, såsom en loftslampe, med et smart design, der virkelig skiller sig ud.

Stue

Der foregår typisk mange forskellige aktiviteter i en stue. Derfor bør du sørge for at skabe en indbydende stemning ved at kombinere grundbelysning sammen med en dekorativ og hyggelig belysning.

Du kan mikse og matche med loftslamper, bordlamper og gulvlamper. Derudover kan væglamper også være velegnede til en lille hyggekrog i stuen. Belysningen i dette rum kommer helt an på størrelsen og indretningen. Skal du for eksempel have plads til et hjemmekontor, skal du nok gå efter noget mere praktisk belysning, frem for hyggebelysning.

Køkken

Grundbelysning i form af loftslamper eller spotlamper er afgørende i køkkenet for at skabe stemning. Derudover er det vigtigt, at køkkenet er godt oplyst ved at installere tilstrækkeligt med fokuseret lys over arbejdsområdet.

Det kan du blandt andet gøre ved at tilføje ekstra belysning under køkkenskabene, så der er masser af lys over køkkenbordet. Det kan være i form af eksempelvis indbygningsspots eller påbygningsspots.

Soveværelse

I et soveværelse bør du vælge lys, der afgiver en behagelig og afslappet atmosfære. Væglamper og bordlamper er gode valg til soveværelser. Du kan også vælge lamper eller pærer, der kan dæmpes, så du selv kan bestemme, hvor blødt eller skarpt lyset skal være.

Når det kommer til soveværelset, er det en fordel med en loftslampe. Derudover kan du vælge at have en bordlampe eller en væglampe ved sengen. Dette vil du få stor glæde af, hvis du for eksempel elsker at læse i sengen.

Badeværelse

I dit badeværelse har du brug for forskellige typer af lys. Ikke nok med at du bør have en loftslampe, så bør der også være lamper ved spejlet. I og med at badeværelset oftest bliver brugt til makeup, barbering og så videre, er det vigtigt med kraftigt lys, så du kan se, hvad du laver.

LED-belysning er velegnet i hele dit hjem

Ved valg af belysning til dit hjem skal du overveje, hvilken form du ønsker. LED-belysning er klart en ideel løsning, da dette både er en smart, energibesparende og miljøvenlig løsning.