QXL.dkArkiv

Sådan holder du lettest din græsplæne flot over sommeren

Synes du, at du bruger meget tid på at sørge for, at din græsplæne fremstår flot og velholdt? Især om sommeren kræver det ofte mange timers arbejde at holde sin græsplæne pæn. Her kan du læse, hvordan du lettest får den græsplæne, du gerne vil have.

Sponsoreret indhold

Sådan holder du lettest din græsplæne flot over sommeren

At have en sund og grøn græsplæne er sjældent noget man får uden at lægge en god portion arbejde i det.

Græs er en hårdfør plante, som vokser hurtigt og hverken skal bruge meget plads eller næring for at gro. Der er dog en række tiltag, som du kan gøre for at holde din græsplæne flot.

Gør plæneklipning nemt med en robotplæneklipper

Der er sket meget, siden man brugte en græsslåmaskine uden motor, også kaldet en håndskubber, og i de seneste år er især robotplæneklippere blevet meget populære.

Og det er ikke uden grund, at mange vælger denne løsning. Med en robotplæneklipper slipper du helt for selv at skulle slå græs, hvilket er mange timer, du som haveejer sparer over sommeren.

Hvis du ikke ved så meget om robotplæneklippere, kan det være en god idé at forhøre dig i dit lokale byggemarked om, hvilken robotplæneklipper som er mest fordelagtig for dig. Hos XL-BYG har man et stort udvalg af robotplæneklippere, og du kan her få råd og vejledning, så du finder den rette.

Det kan fx være i forhold til størrelsen på din græsplæne, og hvilken tyverisikring du ønsker, at robotplæneklipperen skal have.

Hvis du har mange pindsvin i din have, kan det også være en god idé at sikre dig, at den robotplæneklipper du vælger er sikret mod at køre over ting, den møder – som fx pindsvin, hvilket mange robotplæneklippere er.

Giv din græsplæne det, den har brug for

Hvis du lader din græsplæne gro selv uden at pleje den, vil du nok opleve, at det ikke kun er græs, der vokser frem, og du vil hurtigt finde mos, mælkebøtter og andet ukrudt i græsplænen.

At holde uønskede plantevækster i ave kan føles som skruen uden ende, men med en række tiltag kan du for det meste nøjes med at holde plænen ved lige uden det store arbejde.

Især mos kan ødelægge den flotte mørkegrønne farve på græsplænen, som mange haveejere ønsker. Her er en mosrive eller en vertikalskærer et godt redskab, og hvis du efterfølgende såer efter med græsfrø, får du en tættere græsplæne, med mindre plads til mosset.

Du kan også hjælpe græsset ved at tilføre jorden gødning eller havekalk. Her skal du være opmærksom på, at du også giver næring til uønskede plantevækster som mos og ukrudt.

Følger du disse råd, vil du lidt lettere få den græsplæne, du drømmer om – med så lidt arbejde som muligt.