QXL.dkArkiv

Annonce:

Hvordan onlinebørser har gjort hedgefonde og professionelle investorer overflødige

Hvordan onlinebørser har gjort hedgefonde og professionelle investorer overflødige

Måske har du også hørt om den stigende vækst i online handelsplatforme, og de mange mange private, der vil i gang med at investere. De to ting går hånd i hånd, og netop antallet af nytænkende online platforme, er blevet en betydelig konkurrent til hedgefonde og professionelle investorer.

Online børserne har en række klare fordele, som sætter hedgefondene og professionelle investorer bagud, og gør det langt nemmere for nye investorer at investere langsigtet og pasivt.

Lavere gebyrer og uvildighed

Online børserne kan tilbyde produkter som ETF’er og indeksfonde, og samtidig kan de tilbyde bekvemmelighed ved at kunne sidde og finde ud af investeringsverden selv. Tidligere har det nemlig været sådan, at det var nødvendigt at investere ved hjælp af hedgefonde og bankere, der samtidig ydede dig rådgivning. Desværre har det været svært at kunne gennemskue rådgivningen, der i størstedelen af tilfældene ikke var uvildig. Det betyder at hedgefondene og bankerne havde deres egen interesse i første række, og det var nemmere at pålægge uigennemsigtige gebyrer. I sidste ende betyder det store forskelle i afkastet for kunden, der kun bliver forværret af at gebyrerne bygger sig op over tid, og gør det til en god forretning for rådgiverne, og en mindre god forretning for kunden.

Det er i essensen det, som online børser gør op med. Her kan man som detail, altså en mindre privat investor, nemt investere og have fuld gennemsigtighed og der er et stort udvalg for investoren. Denne kan uden videre skifte mægler, hvis der er en anden, der kan stille bedre vilkår. Samtidig kan man også finde en masse gratis information på de store anmeldelsessider, der går igennem alle parametre af platformene.

Tag ejerskab over din formue

Det er giver i sidste ende ansvaret og kontrollen tilbage til dem, der gerne vil investere, fordi det er nemt at finde informationen. Tag eksempelvis den store danske side, MinInvestering, der udgiver dybdegående artikler om alle områder inden for investering - og blandt andet også laver lange reviews af onlinebørser. Læs eksempelvis MinInvestering´s anmeldelse af e Toro, hvor man kan få endnu dybere indsigt, hvorfor online børserne gør det så godt.

Det er nemlig anmeldelsessider som denne, der hjælper med at give frihed og kontrol til at klare sine investeringer selv, fordi informationen er gratis tilgængelig. Det gør investorerne uafhængige af rådgiverne, og klæder dem på til at træffe gode beslutninger, selv.