QXL.dkArkiv

Annonce:

Kæmpe guide – Find den bedste kontorstol til netop dig

Foregår dit arbejde også primært foran et skrivebord, hvorfor du nogle gange sidder ned flere timer ad gangen? I så fald er det afgørende, at du forkæler din krop med en god kontorstol, der er i stand til at give kroppens mest udsatte steder den rette støtte.

Du vil her i artiklen blive præsenteret for 5 gode råd om den bedste kontorstol i 2019, så du forhåbentlig kan blive klædt godt på til at gå ud og vælge den helt rette for dig.

Prøv forskellige modeller i en møbelforretning

Først og fremmest bør du naturligvis undersøge de mange forskellige typer af kontorstole, der findes på markedet netop nu, og i den forbindelse kan det være en god idé at besøge din lokale møbelforretning, så du på egen krop kan prøve de mange forskellige modeller af.

Det er vidt forskelligt, hvilken type stol man finder særligt behagelig og komfortabel, og det handler derfor for dig om at prøve en masse af.

Vælg en model med mange indstillingsmuligheder

I den forbindelse anbefales det, at du sørger for at vælge en kontorstol, der har flere indstillingsmuligheder. På den måde kan du nemlig vide dig sikker på, at den passer til dig i forhold til både højde og benlængde. Hvad mange ikke ved er, at det er et lovkrav, at din arbejdsplads skal kunne stille en kontorstol til din rådighed, der kan indstilles, og du kan derfor bare kræve det af dem, hvis de ikke allerede selv har gjort det endnu.

Det særligt fordelagtige ved den justerbare kontorstol er, at du således kan justere, hvordan du gerne vil sidde i løbet af dagen, da der kan være stor forskel på dette.

En kontorstol skal kunne være nem at komme rundt på

Udover at en kontorstol skal kunne være let at indstille og have mange muligheder, skal den også kunne være nem at komme rundt på. Det betyder, at den ikke må være for tung, da du således vil kunne komme til at føle dig låst fast. Ydermere skal du naturligvis være opmærksom på prisen.

Der er ingen tvivl om, at kontorstole fås i vidt forskellige prisklasser, og her anbefales det, at man som minimum prøver fem forskellige stole af i forskellige prislag. På den måde kan du selv mærke forskellen og vurdere denne i forhold til, hvor meget du er villig til at give for din nye kontorstol.

Gå ikke på kompromis med kvaliteten

Endelig skal du naturligvis vælge en kontorstol af høj kvalitet, hvorfor det altså bestemt ikke kan anbefales, at du bare går ud og køber den billigste, du kan finde. Du bør huske på, at hvis du tilbringer mange timer om dagen med stillesiddende arbejde, kan du virkelig komme til at belaste din krop utroligt meget, såfremt du sidder på en billig og dårlig kontorstol.

Læs mere om ergonomi og komfort på HK.dk

Det er særligt ryggen, lænden og skuldrene, du belaster, når du sidder dårligt på en stol, og det kan resultere i alvorlige og længerevarende skader. Derfor bør du bestemt ikke gå på kompromis med kvaliteten, når du leder efter din nye kontorstol.

Opnå den rette siddeposition

Det er de færreste mennesker, der i dag har et arbejde, hvor de ikke er nødsaget til at bruge flere timer ad gangen på at sidde ned på en kontorstol. Herudover er der også mange pligter derhjemme i privaten, der foregår siddende. Derfor er det af afgørende betydning, at man har en stol, der hverken overbelaster nakken, skuldrene eller ryggen. Med en ergonomisk kontorstol vil man kunne opnå den rette siddeposition, og på den måde mindske risikoen for arbejdsbelastninger mest muligt.

Få mange forskellige variationsmuligheder siddende

Der er mange helt almindelige kontorstol, der fås i et flot design, og som umiddelbart ser gode, komfortable og behagelige ud. Disse er dog sjældent velegnet til stillesiddende arbejde i flere timer, hvorfor man ikke bør lade sig snyde af dette. Det særlige ved en ergonomisk kontorstol er netop, at den er designet på en sådan måde, at den er i stand til at støtte kroppens bevægelser, og herudover øger den blodcirkulationen.

På den måde aflaster du din krop i løbet af arbejdsdagen, i og med at den giver mange forskellige variationsmuligheder. Vi tilbyder de bedste ergonomiske kontorstole på markedet netop nu fra de førende mærker på markedet.